Обвиниха двама бизнесмени за банковата атака. Преглед на печата

"Стандарт": БНБ: Преодоляхме напрежението

Съгласно данните, с които БНБ разполага в края на работния ден, напрежението от петък, възникнало вследствие на организираната криминална атака срещу някои български банки, в края на вчерашния ден вече е преодоляно. В резултат на мерките банковият сектор в България функционира нормално.
Благодарим за разбирането и подкрепата на всички държавни институции, политически сили, медии и цялото българско общество.
Отново обръщаме внимание за необходимостта от трезва и внимателна преценка на всяко публично изявление по отношение на българската банкова система.

"Дума": EК одобри помощ от 3,3 милиарда за българските банки

Европейската комисия одобри държавна помощ от 3,3 млрд. лв. за българските банки. Искането е оправено от българските власти на 29 юни в отговор на атаките срещу банковата система.
"Целта е да се отговори на спекулативните атаки, случили се през миналата седмица. ЕК оцени предложението и прецени, че то е съвместимо с правилата на Единния пазар на ЕС", се казва в съобщението на Еврокомисията. От Брюксел припомнят, че през миналата седмица бе разкрита схема за атака на третата по големина банка в България чрез провокиране на масово изтегляне на депозити от клиентите.

"24 Часа": Обвиниха двама бизнесмени за банковата атака

Софийската районна прокуратура обвини двама бизнесмени за разпространение на неверни и будещи тревога данни за български банки.
Роденият в бивша Чехословакия 40-годишен Роберт Димитров, управител на инвестиционния посредник "Глобал Маркетс", и 29-годишният Кирил Джабаров са организирали изпращането на имейли до стотици свои потенциални клиенти с тревожно съдържание. По делото имало данни и за телефонни обаждания до клиенти.

"Монитор": Ток и парно поскъпват от днес

Изненадващо Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) увеличи цените на тока от 1 юли. На закрито заседание вчера регулаторът реши от днес клиентите на енергото в Западна България да плащат с 2,78% по-скъп ток през деня и с 2,22% - през нощта. За Югоизточна България увеличението на дневната и нощната тарифи е съответно с 0,64% и 0,22 на сто. В Североизточна България пък от днес плащат с 2,50% повече през деня и с 1,01% през нощта. От регулатора са изчислили, че при консумация от 317 квтч на месец това ще доведе до повишение на сметките с под 2 лв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини