Кметът Папазов представи общината пред турския бизнес

Кметът на община Първомай Ангел Папазов направи презентация пред представители на турския бизнес по време на посещението на Пловдивска бизнес делегация на два форума в Истанбул и Измит – Турция. Той и колегата му от Община Марица, Димитър Иванов, запознаха аудиторията с предимствата на общините, които ръководят, общинските планове за развитие и наличието на свободна работна ръка. Огромно внимание предизвика представянето на Тракия икономическа зона, а презентациите на двамата градоначалника бяха подготвени заради предварително заявен интерес.

Делегацията от област Пловдив, водена от областният управител Венцислав Каймаканов  представи бизнес възможностите в района на форумите, организирани от службата по търговско икономически въпроси /СТИВ/ при Генерално консулство на Република България в Истанбул.

С цел насърчаване на взаимните инвестиции и икономически връзки между България и Турция, през месец април към Областен управител - Пловдив бе отправена покана от Службата по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ при генералното консулство на Република България в Истанбул, Турция. Поканата предвиждаше провеждане на тематична конференция в СТИВ, на която да бъдат представени областите Пловдив и Бургас във формат областен управител, кметове на общини, представители на фирми с възможности за бизнес. Събитието се проведе в рамките на два дни, в два различни града - Истанбул и Коджаели, Измит.

 В първия ден на конференцията в Истанбул областният управител представи плановете за икономическо развитие, специфичните предпоставки, регионални програми и инфраструктурни проекти, инфраструктурни характеристики, анализ на пазара на работна сила и възможностите за бизнес развитие на област Пловдив. Венцислав Каймаканов акценитра върху инфраструктурните проекти, възможности за инвестиции в сектор земеделие, индустриалните зони, летище Пловдив и проекта "Интермодален терминал" с.Златитрап.

Програмата на посещението продължи със среща с кмета на Истанбул- Кадир Топбаш, който запозна гостите от България с големите инфраструктурни проекти реализирани в Истанбул. В рамките на посещението българската делегация се срещна с представители на Съвета за външноикономически отношение на Истанбул (DEIK), зам.областните управители на Истанбул и Коджаели.

В Коджаели, Измит презентацията на област Пловдив направи Иванка Петкова- заместник-областен управител на Пловдив област. Заедно с Добрина Проданова - председател на Търговско промишлена камара Пловдив, кметовете на общините Първомай и Марица, Фаик Куркмаз - представител на Тракия Икономическа зона във втория ден на форума делегацията посети турска фабрика за производство на яхти, Търговско- промишлената камара Измит и проведе множество срещи с представители на бизнеса в Коджаели. 

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини