24 °C

Кметът Папазов представи общината пред турския бизнес

Кметът на община Първомай Ангел Папазов направи презентация пред представители на турския бизнес по време на посещението на Пловдивска бизнес делегация на два форума в Истанбул и Измит – Турция. Той и колегата му от Община Марица, Димитър Иванов, запознаха аудиторията с предимствата на общините, които ръководят, общинските планове за развитие и наличието на свободна работна ръка. Огромно внимание предизвика представянето на Тракия икономическа зона, а презентациите на двамата градоначалника бяха подготвени заради предварително заявен интерес.

Делегацията от област Пловдив, водена от областният управител Венцислав Каймаканов  представи бизнес възможностите в района на форумите, организирани от службата по търговско икономически въпроси /СТИВ/ при Генерално консулство на Република България в Истанбул.

С цел насърчаване на взаимните инвестиции и икономически връзки между България и Турция, през месец април към Областен управител - Пловдив бе отправена покана от Службата по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ при генералното консулство на Република България в Истанбул, Турция. Поканата предвиждаше провеждане на тематична конференция в СТИВ, на която да бъдат представени областите Пловдив и Бургас във формат областен управител, кметове на общини, представители на фирми с възможности за бизнес. Събитието се проведе в рамките на два дни, в два различни града - Истанбул и Коджаели, Измит.

 В първия ден на конференцията в Истанбул областният управител представи плановете за икономическо развитие, специфичните предпоставки, регионални програми и инфраструктурни проекти, инфраструктурни характеристики, анализ на пазара на работна сила и възможностите за бизнес развитие на област Пловдив. Венцислав Каймаканов акценитра върху инфраструктурните проекти, възможности за инвестиции в сектор земеделие, индустриалните зони, летище Пловдив и проекта "Интермодален терминал" с.Златитрап.

Програмата на посещението продължи със среща с кмета на Истанбул- Кадир Топбаш, който запозна гостите от България с големите инфраструктурни проекти реализирани в Истанбул. В рамките на посещението българската делегация се срещна с представители на Съвета за външноикономически отношение на Истанбул (DEIK), зам.областните управители на Истанбул и Коджаели.

В Коджаели, Измит презентацията на област Пловдив направи Иванка Петкова- заместник-областен управител на Пловдив област. Заедно с Добрина Проданова - председател на Търговско промишлена камара Пловдив, кметовете на общините Първомай и Марица, Фаик Куркмаз - представител на Тракия Икономическа зона във втория ден на форума делегацията посети турска фабрика за производство на яхти, Търговско- промишлената камара Измит и проведе множество срещи с представители на бизнеса в Коджаели. 

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020

Случаен виц

Последни новини