"Клуб "Щастие" поставят на дебърска сцена

Мария Танева - режисьор на "Клуб "Щастие"

„Клуб „Щастие“ ще постави извечните въпроси за доброто и злото, за човешките добродетели и недостатъци в петък, 20 юни, от 19.30 часа на сцената на НЧ „Пробуда“ – Дебър.

Автор на драматургията е Денко Неделчев – роден във Варна, живял и учил в Бранденбург и установил се в София, човек на словото, автор на стихове и пиеси.

„Клуб „Щастие“ е една шега – казва Мария Танева – режисьор на постановката – всичко започва невинно, като закачка, но се поставят теми, които са много сериозни и ако се замислим върху тях, едва ли ще се смеем. Героите са хора от плът и кръв, които не са само черни или бели, а носят своя колорит.

Изборът на текста е на Нели Томаатансова. Пиесата е предпочетена не само защото отговаря на броя актьори в театралния  колектив, но и защото е актуална и съвременна. Върху нея е работено през цялата година, а след премиерата дебърци ще я представят и  в село Момчиловци на 4 и 5 юли.

Зрителите ще видят познати лица, на самодейци, изявяващи се през последните години - Жечка Мущанова, Дафинка Петрова, Кремена Трендафилова, Славчо Янчевски, Йордан Андреев, Кирил Стоилов, Петър Петров и Нина Симова.

Сценографията е на Николина Андреева, а музикалното оформление на Ангел Ангелов и Атанаска Велева.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини