Дани Дичева спечели "Първомайско в моите очи"

Дани Дичева и Николай Илиев

С фотоизложба приключи първият конкурс „Първомайско в моите очи“, спечелен от Йорданка Дичева. На електронния адрес на конкурса бяха получени 62 фотографии от 17 ученика. Журито в състав Сребрин Сребрев, Костадин Момчилов и Николина Андреева оцени работите по 4 критерия – връзка с темата на конкурса, фотографиите да са авторски, художествен поглед и композиция и оригиналност на идеята.

Повечето от снимките са запечатели пейзаж, нито една не е от събитие, което е характерно за нашия край, малко от участниците са се сетили да снимат красиви сгради в града или селата. Между фотографиите са открити и „копнати“ материали. Въпреки това, един от организаторите на конкурса – Мария Кьосева – председател на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, счита че основната цел е изпълнена – поне 17 деца са открили магията на фотографското изкуство, а това е алтернатива на противообщественото поведение. Тя се надява конкурсът да набере скорост и да стане популярен сред учениците в общината. Благодарна е за партньорството на „Офисите“ и „Коморекс“.

Победителката в конкурса Дани е 14-годишна ученичка в СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и получи фотоапарат. Неин подгласник е Николай Илиев, на 11 години от „ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Първомай –наградата му е тонколони. На трето място остана Елена Павлова, на 12 години, също ученичка в СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, която си тръгна с аудио – слушалки. Още 20 фотографии получиха поощрителни награди и грамоти от журито. А за училището с най- много участници – „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Дълбок извор наградата е футболна топка.

Наградените фотографии можете да видите на третия етаж на общинска администрация.

Теодора Кирякова

Най-добрите фотографии
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини