Съдбата подари още един шанс на първомайския футбол

С решение на апелативната спортно-техническа комисия от актива на ФК „Марица“ – Пловдив се отнемат 3 точки. Кръг преди края на първенството в групата на „Борислав“ положението е следното – Голям Чардак и „Марица“ са с 49, а първомайци имат 47 и това е последният шанс мъжете ни да направят крачка към "В" група . Кой ще се яви на бараж от пловдивска област ще стане ясно на 31 май. Тогава от 18 часа на градския стадион „Борислав“ излиза срещу отбора на Калояново. Треньорът Димитър Янчев е категоричен, че този път ще спечелят. Разбира се, за да стигнат до така жадувания бараж по същото време „Марица“ трябва да загубят гостуването си на „Металик“ – Сопот. Ако спечелят точка,макар и с равен актив "Марица" ще застане преди "Борислав".

Като турски сериал стана финалът в групата ни – сподели треньорът- Този път сме мобилизирани, нямаме контузени и всички са на линия. Отдавна знаехме, че „Марица“ може да останат с 3 точки по- малко, но чакахме да излезе решението на апелативната комисия. Пловдивчани са наказани защото в мача си с Маноле са играли с неправомерно картотекиран футболист. Дано този път се възползваме от шанса и дано сопотчани да играят честно и по мъжки.

Във всички групи вече е ясно кои отбори ще са на бараж, само нашата прави изключение. В сряда – 4 юни ще бъде теглен жребият, който ще противопостави някой от „Странджа“- Средец, „Бенковски“ – Симеоновград, ФК „Стара Загора“, Елхово, Смолян, Джебел или „Аполон“ – Сливен на „Борислав“ или „Марица“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини