За Холандия заминават учители от ПГСС

Нина Симова и Севдалина Йорданова – учителки от ПГСС „Васил Левски“ в края на месец април ще  представят иновативни учителски практики на специален форум на организацията ENTER в холандския град Вагенинген. Подборът стана след като преподаватели от ПГСС „Васил Левски“ представиха свои разработки по темата „Иновации и околна среда”. Методическия си опит представиха преподавателите по икономически дисциплини Мария Петкова, Венета Кичукова и Севдалина Йорданова. Със съвместен проект, озаглавен „Свързване на различни среди в ученето”, в представянето участваха Нина Симова – учител по английски език и Атанаска Петрова – учител по история и цивилизация.

Разработките бяха оценени от комисия с председател доц. Тоня Георгиева – ръководител на Център за продължаващо обучение към Аграрен университет – Пловдив, и Маргарита Танева – старши експерт към центъра. Всички старши учители в гимназията се включиха в работата на журито, като попълниха оценъчни карти за представянето на колегите си. При минимални разлики в резултатите най-голямо одобрение събраха проектите на Симова -  Петрова и на Йорданова, която сподели опита си по темата „Тренировъчната фирма – иновативен начин на обучение”. Тези разработки ще представят учителите на предстоящите учебни дни на организацията ENTER. Форумът ще се проведе от 23 до 25 април в холандския град Вагенинген.

ENTER е европейска организация на учители и на обучители, на преподаващите в професионалните училища по селско стопанство. Създадена е през 2002 г. В нея днес членуват 20 държави.

Вчерашното събитие в ПГСС „Васил Левски” постави началото на поредица от дейности, с които учителите и учениците отбелязват 55-годишнина на професионално образование в община Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини