Българските бадминтонистки се класираха на четвъртфиналите

Женският национален отбор по бадминтон, част от който е и Димитрия Попстойкова се класира за четвъртфиналите на европейското първенство по бадминтон. Българките  излизат от своята група на първо място, с победи над съперниците си от Ирландия, Холандия и Франция. Днес от 15 часа момичетата ни играят срещу отбора на Словения, а ако продължат във следващата фаза ще можем да наблюдаваме срещите им по Евроспорт 2.

Нашето момиче – Димитрия, прави коментари почти след всяка среща.  Според нея българките са били в „групата на смъртта“, защото макар и да са били поставени в схемата, всеки от отборите, с който е трябвало да се срещнат в първата фаза е имал шансове да продължи. Самочувствието им е добро защото са спечелили 13 от 15-те срещи. За вчерашния двубой на Петя Неделчева разказа, че е бил много оспорван и  6 съдийски грешки буквално са откраднали победата на първата ни ракета. Дида игра сингъл само срещи ирландиките, а на двойки заедно с Петя Неделчева срещу всички отбори.

На кортовете в Базел участва и мъжкият национален отбор, в редиците на който са двама възпитаници на КФВС „Атлет“ – Благовест Кисьов и Иван Русев. Националите ни загубиха мачовете си срещу Германия и Словения и победиха Швейцария. Преди последните си срещи със словенците, мъжете ни имаха шансове да се класират за следващата фаза, но съперниците им се оказаха с по – силна психика. Блажо направи красив и силен мач срещу съперника си от Швейцария, но със словенеца при мач бол във втория гейм  загуби срещата, а след това и отборът отпадна с резултат 1:4.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини