Приеха Бюджет 2014 единодушно

Със 21 гласа „за“  Бюджет 2014 на общината беше приет на проведената вчера редовна сесия на Общински съвет. След обсъждането и дебатите в комисиите, окончателното предложение за финансовата рамка беше увеличена със 75 000лв и стана 11 627 108 лв. Това предполага събиране на повече приходите от местни данъци и такси и от продажба на имущество. Общинските съветници от финансовата комисия заявиха готовност за по – строга политика за събиране на данъците и рестрикции по отношение на разходната част.  Тези средства ще бъдат изразходвани най- вече за нови обекти в инвестиционната програма.

Кметът благодари на целия екип и на всички, които са помогнали по един или друг начин за неговото формиране и изрази убеденост, че ще има повишаване на събираемостта на данъците.

Единствената група, която се възползва от правото си да обсъжда бюджета на сесия беше групата на общинските съветници от БСП. Нейният председател Светозар Славчев каза, че преди година са подкрепили бюджета, предложен от ОбА, защото са го намерили за реалистичен и гарантиращ финансова стабилност на общината. Сега са доволни че са го направили. Година по- късно и непосредствено преди приемането на Бюджет 2013 ние сме убедени – каза председателя на социалистическата група -  че не сме сгрешили и искрено се надяваме да не грешим и  сега  когато ще подкрепим Бюджет 2014. Подкрепяме го, въпреки че знаем, че това не е перфектния бюджет и никой не твърди подобно нещо – дори и кметът на общината. Но Бюджет 2014 е реалистичен и възможен, в него са заложени реални приходи, които могат да бъдат изпълнени и това гарантира неговата стабилност.

Г-н Славчев изрази задоволство от социалната насоченост на бюджета и създаването му при пълна прозрачност с участието на граждани и обществени организации, в диалог с общинските съветници. Накрая в речта си той предупреди:  Ние решително подкрепяме бюджета, но още по- решително ще следим за неговото изпълнение.

Единодушната подкрепа на Бюджет 2014 не изненада никого, въпреки че се случва за пръв път.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини