Смяна на властта в „Левски”, директор става библиотекар

Директорът Ангелина Кирилова ще продължи кариерата си като училищен библиотекар

СОУ „Васил Левски” Хасково от днес ще има нов директор, а досегашният Ангелина Кирилова става библиотекар в школото. Вчера госпожата подала оставка като началник, която е разписана от шефа на РИО-Хасково Мариела Златева. Нейният пост временно ще заеме Атанаска Петкова, досегашен заместник директор по административно-стопанската дейност на ОУ „ Св. Климент Охридски”. Тя ще бъде начело до обявяването на конкурс за постоянно изпълняващ длъжноста.

До рокадата се е стигнала след продължителна комплексна проверка в „Левски”. През последния месец комисия на местната Просвета проверила всички дела и документи на едно от най-старите хасковски училища. Макар и да не бе огласено официално, стана известно, че проверката е констатирала редица пропуски и небрежности в образователния процес. Мнозинството от тях са чисто документални, но това не изглежда толкова безобидно, колкото звучи, защото с част от тези документи се оформят дипломите на децата. Сред най-сериозните нарушения например е сливането в една на двете задължителни поправителни сесии през годината, което създало невъобразим хаос в това кой ученик къде е записан и какъв де факто клас е завършил.

Проверката на „Васил Левски” е резонно следствие от редицата негативни събития с които за съжаление училището стана известно през миналата година. Сред най-фрапиращите бе полетът от 4-я етаж на 7-класничка от училището, за който и досега не се знае дали е случаен инцидент или опит за самоубийство. Наскоро пък гръмна скандалът с бити деца от външен човек, при отсъстваща охрана. Най-показателно обаче е трайното намаляване на броя на ученици в доскоро считаното за елитно училище. Заради постоянният отлив тази година бе обявен безпрецедентен нулев прием за деца след 7-ми и 8-ми клас.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини