Очакванията към изпълнителя на ПУП на подлеза - прибързани?

Срокът, даден на фирмата – изпълнител, изготвяща нов ПУП за подлез под жп линията е „еуфорично кратък“ – каза архитектът на общината Добромир Спасов. Затова не е спазено и обещанието предложението за променен ПУП да влезе за обсъждане и решение на сесия на ОбС.

На проведеното вчера заседание на Постоянните комисии по общинска собственост и Устройство на територията беше поканен и присъства Янко Диков – инициатор за построяването на подлез. Преди година Общински съвет, под натиска на гражданска инициатива, пое ангажимента да бъде изготвен Подробен устройствен план. Това се очакваше да стане най- късно през април – май. По думите на арх. Спасов определеният срок е бил края на месец юни и не е бил достатъчен, за да може да се мине през всички задължителни етапи и съгласуването със засегнатите институции. До тук той отчете, че е представен ПУП, който е разгледан на експертен съвет. След това е имало процедура, даваща възможност собствениците на засегнатите имоти да изкажат своите възражения, становища и да направят предложения по него. По тази процедура са подадени 4 заявления, които са били удовлетворени. След нанесените  промени отново се налага съгласуване с институциите – ЕВН, Овергаз, ВиК, Пътна полиция, НКЖИ и други. На някои от тях им трябва повече от месец, за да издадат свое решение. Ръководителят на фирмата - изпълнител инж. Иван Здравчев е заявил готовност през седмицата след 3 февруари да се срещне с общински съветници, администрация и граждани, за да докладва до къде са стигнали с изпълнението на заданието.

Предположението на Янко Диков, че ПУП-а не влиза за решение в ОбС защото не е извършено предварително плащане беше отхвърлено. По думите на Петър Ганев – изграждането на подлез е проблем, решаването на който е в интерес на всички.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини