Предавания с известни имена бяха част от Коледния концерт на читалището

С различен концерт изненадаха своята публика самодейците от читалищните състави. За Коледните празници те подготвиха и представиха два различни спектакъла. Единият подариха на село Катуница. По думите на местни жители, в последните 20 години това е най -­хубавото културно събитие, което им се е случило. Затова и благодарността им в края на концерта беше голяма – поздравителен адрес от името на кметовете на община Садово и село Катуница получи читалищният председател Караславов, а за всички изпълнители имаше домашно приготвени пити.
На следващия ден – Игнажден - за трети път, феерично шоу освети пътеката към Пленарна зала, която едва побра публиката на Коледния спектакъл. Всички си спомниха за учителя по английски Джейкъб Баркмайър, който „пренесе“ луминарията от родния си щат Ню Мексико в Първомай. Този път фе(н)ерията озари централния площад, подготвена от колежката му Анета Лозева и нейните ученици.
Сценарист на тазгодишният концерт беше Теодора Кирякова – ръководител на Център за сценични изкуства при Читалището. Тя изненада публиката с нестандартни идеи: беше включила мултимедиен проектор, водещи, репортерки и разбира се, Дядо Коледа. Преди началото на „телевизионното излъчване“ бяха представени рисунките на малките художници от Студията за приложни изкуства.

Програмата беше разделена на „предавания“ с познати имена „С бъклица и дрян“, „Без багаж“, имаше дори сериал „Женени с дете“ изпълнен от артистите на Центъра за сценични изкуства-Ники и Ванко. Дядо Коледа беше гост в шоуто „Татяна и приятели“, а Програмата на телевизия „Снежанка“ завърши с „прякото предаване“ на Коледния концерт на групата за шлагерни песни „Романитика“ Във фолклорния блок се включиха Певчески фолклорен ансамбъл „Първомай”, танцова формация „Евридика” и фолклорните групи от с. Селци и при Клуба на пенсионера в гр. Първомай. Между тях място намери и танцът на група запалени гимназистки -ентусиастки, които показаха как български хорà могат да бъдат изпълнявани и върху съвременна музика. Съставът за руски песни „Ивушка” ,както и Вокално­инструментална група „Ретротон” разнообразиха жанрово програмата.
Концертът завърши с песента „Тиха нощ, свята нощ”, а след това Дядо Коледа раздаде подаръци на най- младите участници.

Коледно- новогодишната програма на читалището ще завърши с тържественото посрещане на Новата 2014-та на площада, с чаша вино и традиционно хоро.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини