14 °C

Предавания с известни имена бяха част от Коледния концерт на читалището

С различен концерт изненадаха своята публика самодейците от читалищните състави. За Коледните празници те подготвиха и представиха два различни спектакъла. Единият подариха на село Катуница. По думите на местни жители, в последните 20 години това е най -­хубавото културно събитие, което им се е случило. Затова и благодарността им в края на концерта беше голяма – поздравителен адрес от името на кметовете на община Садово и село Катуница получи читалищният председател Караславов, а за всички изпълнители имаше домашно приготвени пити.
На следващия ден – Игнажден - за трети път, феерично шоу освети пътеката към Пленарна зала, която едва побра публиката на Коледния спектакъл. Всички си спомниха за учителя по английски Джейкъб Баркмайър, който „пренесе“ луминарията от родния си щат Ню Мексико в Първомай. Този път фе(н)ерията озари централния площад, подготвена от колежката му Анета Лозева и нейните ученици.
Сценарист на тазгодишният концерт беше Теодора Кирякова – ръководител на Център за сценични изкуства при Читалището. Тя изненада публиката с нестандартни идеи: беше включила мултимедиен проектор, водещи, репортерки и разбира се, Дядо Коледа. Преди началото на „телевизионното излъчване“ бяха представени рисунките на малките художници от Студията за приложни изкуства.

Програмата беше разделена на „предавания“ с познати имена „С бъклица и дрян“, „Без багаж“, имаше дори сериал „Женени с дете“ изпълнен от артистите на Центъра за сценични изкуства-Ники и Ванко. Дядо Коледа беше гост в шоуто „Татяна и приятели“, а Програмата на телевизия „Снежанка“ завърши с „прякото предаване“ на Коледния концерт на групата за шлагерни песни „Романитика“ Във фолклорния блок се включиха Певчески фолклорен ансамбъл „Първомай”, танцова формация „Евридика” и фолклорните групи от с. Селци и при Клуба на пенсионера в гр. Първомай. Между тях място намери и танцът на група запалени гимназистки -ентусиастки, които показаха как български хорà могат да бъдат изпълнявани и върху съвременна музика. Съставът за руски песни „Ивушка” ,както и Вокално­инструментална група „Ретротон” разнообразиха жанрово програмата.
Концертът завърши с песента „Тиха нощ, свята нощ”, а след това Дядо Коледа раздаде подаръци на най- младите участници.

Коледно- новогодишната програма на читалището ще завърши с тържественото посрещане на Новата 2014-та на площада, с чаша вино и традиционно хоро.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини