ГЕРБ плаща и на двата протеста

Раздават по 40 лв. пред Археологическия музей

ГЕРБ плаща и на протеста, и на контрапротеста. Купува бунтовници да викат и за оставка на кабинета „Орешарски", и в подкрепа на правителството, научи „Всеки ден". Най-често едни и същи платени от бившите управляващи демонстранти се строяват в редиците и на двата протеста.

„Това си е политическа шизофрения, но ГЕРБ ги устройва да се правят на раздвоени луди. За тях е важно да се поддържа непрекъснато напрежението на улицата, да има политическа нестабилност. Идеята им е да се стигне по-бързо до предсрочни избори, защото все повече с времето губят електорат", коментираха политолози странното на пръв поглед поведение на герберите.

Най-популярното място за раздаване на парсата бил тротоарът при Археологическия музей. Там се подвизават тайно платците на ГЕРБ. Желаещите да се цанят трябва да бъдат доведени при тях от вече влезли в далаверата. Включиш ли се веднъж, може всеки ден да се явяваш. Към 10 - 11 ч. получаваш 20 лв., за да викаш пред президентството в подкрепа на Пламен Орешарски - съответно срещу президента Росен Плевнелиев. Следобед взимаш още 20 лв. и се отправящ да зовеш „Оставка!" пред Министерския съвет и пред Народното събрание.

Ако си млад, добре облечен и с „интелигентна физиономия" взимаш 5-10 лв. отгоре. Според редови участници в схемата, цели семейства се издържали с платено бунтовничество. 3-членна фамилия - баща, майка и 19-годишен син, и тримата безработни - идвали почти без да пропускат ден. Така ежедневно заработвали по 120 лв. - близо 4 000 лв. всеки месец общо за тримата. „Назначени" протестъри дори се шегували, че се надяват всичко това да продължи с години - „до пенсия".

По-големите тарикати съветвали да вземат да направят тайно видео как им плащат и да поискат срещу „частното СРС" по-солидна сума. „Разумните" им колеги обаче давали лют отпор, защото така схемата щяла да лъсне и да се лишат от редовното възнаграждение.

Източник: http://www.vsekiden.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини