Огнена подкрепа на 146-я протест срещу кабинета

Недоволни от управляващите излязоха на демонстрация в столицата за 146-ти път. Огнено шоу бе представено в подкрепа на студентите. Проведе се и пореден контрапротест.

Протестът ДАНСwithme, който се проведе за 146-а поредна вечер, отново подкрепи окупацията на студентите. Хората днес бяха малко, вероятно заради дъжда.

Протестът пред Ректората Софийския университет започна към 19 часа. Демонстрантите блокираха за кратко кръстовището на бул. "Цар Освободител" и бул. "Васил Левски", като два пъти бяха изтласквани от полицията.

Имаше и огнено шоу, организирано в късния следобед пред Алма матер от хора, които подкрепят "Ранобудните студенти", предаде БНТ.

Окупацията продължава

14-ти ден продължи окупацията на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Затворени останаха и отделни аудитории в около 15 висши училища у нас.

В Софийския университет студентите разказаха, че са получили от ректора проф. Иван Илчев ограничен списък със служители от администрацията, които да пропускат.

Студентите от НАТФИЗ и днес блокираха за минути движението по улица "Раковски" пред Академията. След многократно пресичане на пешеходната пътека бъдещите актьори изписаха с телата думите "морал и отговорност". Те настояват да получат отговор от обществото и политиците какъв е смисълът на тези думи в днешно време.

Провокация във Великотърновски ВУЗ

Няколко провокатори, сред които и въоръжено лице, нахлули в окупираната 321 аудитория във ВТУ ”Св. св. Кирил и Методий” и заплашили протестиращи студенти.

Преди дни един от окупаторите на 321 аудитория във ВТУ бе заплашен от фалшив профил във Facebook, че ще остане без ухо, крак или ръка.

Междувременно студенти окупираха 501-ва учебна зала в Първи учебен корпус на Югозападния университет (ЮЗУ) "Неофит Рилски" в Благоевград. От прозореца на залата бе спуснат и транспарант "Окупация".

В декларация протестиращите заявяват, че категорично застават зад своите колеги от Софийския университет "Св. Климент Охридски" и другите висши училища.

Контрапротестът

За пореден път бе проведен и контрапротест в подкрепа на управляващите- пред президенството. Демонстрантите коментираха, че свикването на Консултативен съвет по национална сигурност от Росен Плевнелиев е закъсняло. Те отново похвалиха правителството и подчертаха, че кабинетът е отличник за последните 10 години.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини