За трети път хасковските баскетболистки смазаха Берое

Хасковските баскетболистки смазаха „Берое” Стара Загора в днешната среща в зала „Дружба” с 81:72 точки. Това е трета победа за „Хасково 2012”, но този път в двубой от Националната баскетболна лига. Първата бе в приятелски мач при гостуване в Стара Загора, а другата - в турнир за Купата на кмета на Димитровград.

Днешната среща не започна добре за червено-белите. Предимството на заралаийки бе стрелбата за 3-те точки. Гостенките поведоха в първата четвърт от мача с 16:20. След няколкоминутна почивка „Хасково” бързо дръпна в резултата. В началото на втората част момичетата на Елена Станкова обърнаха резултата и в края взеха сериозна преднина от 11 точки (42:31). След полувремето хасковлийки набраха обороти и кураж и запазиха преднината си от около 10 точки в третата четвърт, която приключи с 59:49. В средата на последната част от мача „Хасково” дръпна още повече в резултата за разликата от 19 точки (72:53). През последните 5 минути заралийки се мобилизираха и смалиха разликата, но недостатъчно. Мачът приключи 81:72. Най-много точки за отбора на домакините отбеляза Кения Макбий - 20, по 18 имат Катя Кордова и Бижони Риивс.

„Започнахме мача трудно. Това се превръща в традиция, но се надявам, че с течение на времето ще го преодолеем”, коментира треньорът Елена Станкова.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини