Григор Димитров изтърва спечелен мач, пада нелепо

Григор не можеше да повярва, че загуби този мач

Григор Димитров допусна разочароваща загуба срещу най-добрия играч в края на сезона Хуан Мартин Дел Потро от Аржентина. Хасковлията спечели с 6/3 първия сет и когато изглеждаше, че именитият аржентинец е пред нокдаун, и то само дни след като унижи легендата Федерер, нашия заигра страхливо и допусна нелеп обрат за загубата с 1:2 сета/6:3 3:6 4:6/. Усещането след този мач е, че Гришо се би сам при това срещу съперник който изпитваше видими физически проблеми и не игра на 100 %.

Само преди 3 дни Хуан Мартин Дел Потро разби най-великият в историята на тениса Роджър Федерер в домашния му турнир в Базел Швейцария, при това на любимата настилка на Маестрото. Преди по-малко от месец пък Дел Потро се подигра с настоящият №1 Рафаел Надал като му даде едва 6 гейма на мастърса в Шанхай след победа с 6:4 и 6:2. Победа на Гришо означаваше дебют в топ 20 и страхотна репутация в целия АТР тур. Но нашият явно не бе дорасъл за тази чест.

В първия сет аржентинецът грешеше като за световно, Димитров бе стабилен и след едничък пробив в 4-я гейм спечели частта. На почивката между сетовете Дел Потро взе обезболяващи и подобри придвижването си по корта. Нашият пък си играеше своето-плитки топки около Т-то, игра в центъра на корта и чакане на съперника да сгреши. Ама Кулата от Тандил спря да греши. След два гейма в които се размина на сантиметри с пробив, българинът все пак бе пробит в 6-я гейм и безапелационно загуби втория сет с 3:6.

Благодарение на добрия си сервис Димитров се задържа в третата част до 4:4, когато отново бе пробит и след минута бе изпратен под душовете след безапелационно подаване на аржентинския гигант.

Ако беше победил, освен точки, пари и увереност, хасковлията щеше да излезе срещу уморения и извън форма Федерер, който на всичкото отгоре се бе класирал за мастърса в Лондон и вече много не му пука за този турнир. Очертаваше се нещо голямо за българската надежда, но то ще бъде отложено за следващият сезон, тъй като това бе последният мач на Григор за 2013-та.

Г.Христов

Българинът игра добре, но пропусна шансовете си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини