В Димитровград: Правят списък с труднодостъпните места за хората с двигателни проблеми

Сградата на СУПЦ-Димитровград е една от тези, пригодени за хората с двигателни проблеми

Комисия ще обследва труднодостъпните обществени места за хора с двигателни проблеми в Димитровград, това бе едно от взетите на сесия на ОбС днес решения. Предложението излага в докладна записка съветникът Петър Томов.

Мотивите му са, че много от обществените сгради в града не са съобразени за хората в неравностойно положение като Общината, Общинския театър, Пощата и др. Томов предлага да се вземат мерки в тази посока, като бъде назначена комисия.

След нейния оглед в Общинския съвет ще бъде представен доклад. Според него градоначалникът ще възложи привеждането на местата в достъпен за тези хора вид. Решението бе одобрено с гласовете на 29 съветници.

Припомняме, че сред сградите с лесен достъп за хора с двигателни проблеми е тази на Социално подпомагане, СУПЦ, както и ОУ "П.Славейков".

В друга докладна местните парламентаристи дадоха съгласие да бъде отпусната еднократна финансова помощ на две жени в нужда от Димитровград - Й. Богданова и Г.Гочева. Сумите са в размер на по една минимална работна заплата - 310 лв. и са на база Наредба №30 за условията и реда за отпускане на едногратна финансова помощ на жителите на Общината.

Сградата на Социално подпомагане в Димитровград също е с рампа за трудноподвижни хора

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини