Главният редактор на "Стандарт" е новият носител на почетния знак на общината

Славка Бозукова, Мая Вапцарова и Ангел Папазов

Главният редактор на вестник „Стандарт“ Славка Бозукова е новият носител на паметния плакет на община Първомай. Той ѝ беше връчен от кмета на общината Ангел Папазов по време на литературното четене на димитровградските поети, на което г-жа Бозукова беше гост. Родена в София, но с драгойновски корени, журналистката сподели, че с гордост носи декларира своя произход. По време на церемонията тя разказа за детството си и летата, преминали в селото. Изрази съжаление, че археологическите разкрития са направени твърде късно, за да може да ги открие с любопитството на дете.

Славка Бозукова получи почетния знак на община Първомай и диплом за представянето на културно –историческото ни наследство чрез кампанията „Новите чудеса на България“ и по повод предстоящия Ден на народните будители. Приемайки наградата г-жа Бозукова каза: „Във време когато имаме две Българии са нужни чудеса, които да ни обединяват. Нека чудесата заглушат гласът на популизма“.

Носителката на наградата беше в Първомай по повод на литературното четене на димитровградските поети. Между тях беше и нейната добра приятелка, режисьорът, поетът и художник – Мая Вапцарова. Освен племенничката на великия Вапцаров, стихове четоха Ваня Ганева, Величка Петрова, Демир Демирев, представени от председателя на дружеството на писателите „Пеньо Пенев“ Петко Каневски. С това събитие приключиха тазгодишните литературни празници. Гости на поетичната вечер бяха колегите им от Дружеството на писателите в Първомай „Георги Караславов“ и приятели на поезията.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини