27 °C

Бивши гимназиални учители се върнаха в училище за Педагогически съвет

Бивши преподаватели се върнаха в училище, за да присъстват на тържествения Педагогически съвет, посветен на 100-годишнината на гимназията в Първомай. Заедно с тях бяха и екскметовете на общината, които са работили с ръководството на училището през своите мандати.

Дневният ред беше в три точки – Исторически бележки и поводи за гордост; връчване на почетни плакети и грамоти на бивши директори и кметове с принос към гимназията; приемане на текст – обръщение към поколенията след 50 години.

Директорът на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ изброи най- високите постижения на гимназистите през последните години – високите резултати на Държавните зрелостни изпити, отличните класирания на олимпиадата и другите национални състезания по Информационни технологии, наградите от състезанията по химия и екология, представянето на отборите по бадминтон и баскетбол на ученическите игри, театралния състав, наследник на традициите на Димитър Делчев и Иван Кушелиев, изложбите на художниците, концертите на вокалната група и трио „Еуфория“ и др. За разходка в историята на гимназията думата беше дадена на автора на книгата „По хълмовете на времето“ – Евтим Стефанов, който проследи създаването и развитието на гимназията от  Борисовградска непълна до СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Спомени от далечните 60 – 70-те години сподели учителят по български език и литература Самуил Панайотов.

Плакети бяха връчени на Атанас Пашев и Ангел Хубенов, който си припомни колко трудно е взето решението за строежа на новата гимназия и как е направил първата копка. В ролята си на бивш кмет почетна награда получи и първият демократично избран кмет Петър Ганев, който си припомни 7-те години от трудовия си стаж, прекарани и като учител по биология в същото училище. „Няма друга обществена сграда, в която да влизам с повече трепет“ – сподели той.

„Най- дълго сме работили с г-н Ангел Папазов, той винаги е бил съпричастен към проблемите и има своя принос за училището ни“  - каза директор Иванова преди да връчи и неговата награда, а настоящият градоначалник благодари поименно на всеки от присъстващите негови учители.

Отличени бяха присъстващите бивши директори Евтим Стефанов и Христинка Вълчева и единственият от гостите все още действащ учител, бивш заместник-директор- Минко Павлов.

Пенка Найденова прочете текста на обръщението към поколенията, което ще бъде капсулирано и поставено до барелефа на патрона на гимназията. Няма да цитираме съдържанието, за да може днешните ученици и бъдещи преподаватели да го прочетат с любопитство след 50 години.

Тържественият педагогически съвет завърши на чаша вино.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
27 сеп 2020
Последни новини