4 °C

Бивши гимназиални учители се върнаха в училище за Педагогически съвет

Бивши преподаватели се върнаха в училище, за да присъстват на тържествения Педагогически съвет, посветен на 100-годишнината на гимназията в Първомай. Заедно с тях бяха и екскметовете на общината, които са работили с ръководството на училището през своите мандати.

Дневният ред беше в три точки – Исторически бележки и поводи за гордост; връчване на почетни плакети и грамоти на бивши директори и кметове с принос към гимназията; приемане на текст – обръщение към поколенията след 50 години.

Директорът на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ изброи най- високите постижения на гимназистите през последните години – високите резултати на Държавните зрелостни изпити, отличните класирания на олимпиадата и другите национални състезания по Информационни технологии, наградите от състезанията по химия и екология, представянето на отборите по бадминтон и баскетбол на ученическите игри, театралния състав, наследник на традициите на Димитър Делчев и Иван Кушелиев, изложбите на художниците, концертите на вокалната група и трио „Еуфория“ и др. За разходка в историята на гимназията думата беше дадена на автора на книгата „По хълмовете на времето“ – Евтим Стефанов, който проследи създаването и развитието на гимназията от  Борисовградска непълна до СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Спомени от далечните 60 – 70-те години сподели учителят по български език и литература Самуил Панайотов.

Плакети бяха връчени на Атанас Пашев и Ангел Хубенов, който си припомни колко трудно е взето решението за строежа на новата гимназия и как е направил първата копка. В ролята си на бивш кмет почетна награда получи и първият демократично избран кмет Петър Ганев, който си припомни 7-те години от трудовия си стаж, прекарани и като учител по биология в същото училище. „Няма друга обществена сграда, в която да влизам с повече трепет“ – сподели той.

„Най- дълго сме работили с г-н Ангел Папазов, той винаги е бил съпричастен към проблемите и има своя принос за училището ни“  - каза директор Иванова преди да връчи и неговата награда, а настоящият градоначалник благодари поименно на всеки от присъстващите негови учители.

Отличени бяха присъстващите бивши директори Евтим Стефанов и Христинка Вълчева и единственият от гостите все още действащ учител, бивш заместник-директор- Минко Павлов.

Пенка Найденова прочете текста на обръщението към поколенията, което ще бъде капсулирано и поставено до барелефа на патрона на гимназията. Няма да цитираме съдържанието, за да може днешните ученици и бъдещи преподаватели да го прочетат с любопитство след 50 години.

Тържественият педагогически съвет завърши на чаша вино.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини