4 °C

Евтим Стефанов преведе първомайската гимназия "По хълмовете на времето"

Евтим Стефанов, снимка: Костадин Момчилов

Представяне на книгата „По хълмовете на времето“ с автор Евтим Стефанов се проведе в Актовата зала на СОУ „Асен Златаров“. Събитието е част от програмата по случай стогодишния юбилей на гимназиалното образование в община Първомай.

Присъстваха преподаватели, ученици и много гости. Събитието уважиха лично кметът на общината Ангел Папазов,  ръководителят на Дирекция Образование Катя Николова, директорът  на училището  Елена Иванова.

Помощник-директорът Елена Петкова от името на домакините откри представянето. Тя благодари на Евтим Стефанов за задълбочената и обширна  проучвателска дейност. С думите, че в негово лице вижда истински народен будител  даде думата на Деспина Момчилова, която представи самия автор. Като негова дъщеря и колега, тя направи кратка визитка на професионалната му кариера. Със стегната биографична информация бяха добавени щрихи към портрета на краеведа.

Общото мнение на двете бе, че огромната по обем информация, включена в изданието, дава пълна картина на гимназиалното образование в общината. В нея се съдържат много примери за подражание и поводи за гордост.

След вълнуващо встъпление Евтим Стефанов представи най-важните акценти от книгата. Даде някои примери и направи кратък преглед на основните тематично и хронологически подредени раздели. Авторът посочи, че след продължителна работа в архиви и библиотеки и десетки разговори с хора, чиято съдба е преплетена с историята на гимназията, е щастлив да държи в ръцете си едно издание, което го кара да се чувства горд, че е част от това славно минало.

Поздравления към автора и мнения изразиха и кметът Ангел Папазов, Петя Георгиева – помощник-директор в училището и Христос Петков – бивш преподавател по история в ЕСПУ „Проф. д-р Асен Златаров.

 parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Не
  НЕПУШАЧ
  8 0
  06:24, 31 окт 2013
  Какво друго очаквате като на общинския пост на образованието десетки години седи на бюрото си едно недоразумение - КАТЯ НИКОЛОВА. рибата , вярно било, винаги се взимирсва от...
  ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА УЧИТЕЛЯ ЕВТИМ СТЕФАНОВ!
 • 2
  Не
  НЕПУШАЧ
  4 0
  06:26, 31 окт 2013
  ВМИРИСВА е думата. Извинение за неправилното набиране...
 • 3
  Не
  НЕПУШАЧ
  3 0
  06:27, 31 окт 2013
  Как желаещият да притежава книгата на Евтим Стефанов може да се добие с нея?
  • Pa
   parv_net
   2 0
   07:12, 31 окт 2013
   Книгата има "социалната цена" от 5 лв. Можете да си я купите от самия Стефанов.
   А за поредното твърдение на 681 - каня те на диспут...

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини