Евтим Стефанов преведе първомайската гимназия "По хълмовете на времето"

Евтим Стефанов, снимка: Костадин Момчилов

Представяне на книгата „По хълмовете на времето“ с автор Евтим Стефанов се проведе в Актовата зала на СОУ „Асен Златаров“. Събитието е част от програмата по случай стогодишния юбилей на гимназиалното образование в община Първомай.

Присъстваха преподаватели, ученици и много гости. Събитието уважиха лично кметът на общината Ангел Папазов,  ръководителят на Дирекция Образование Катя Николова, директорът  на училището  Елена Иванова.

Помощник-директорът Елена Петкова от името на домакините откри представянето. Тя благодари на Евтим Стефанов за задълбочената и обширна  проучвателска дейност. С думите, че в негово лице вижда истински народен будител  даде думата на Деспина Момчилова, която представи самия автор. Като негова дъщеря и колега, тя направи кратка визитка на професионалната му кариера. Със стегната биографична информация бяха добавени щрихи към портрета на краеведа.

Общото мнение на двете бе, че огромната по обем информация, включена в изданието, дава пълна картина на гимназиалното образование в общината. В нея се съдържат много примери за подражание и поводи за гордост.

След вълнуващо встъпление Евтим Стефанов представи най-важните акценти от книгата. Даде някои примери и направи кратък преглед на основните тематично и хронологически подредени раздели. Авторът посочи, че след продължителна работа в архиви и библиотеки и десетки разговори с хора, чиято съдба е преплетена с историята на гимназията, е щастлив да държи в ръцете си едно издание, което го кара да се чувства горд, че е част от това славно минало.

Поздравления към автора и мнения изразиха и кметът Ангел Папазов, Петя Георгиева – помощник-директор в училището и Христос Петков – бивш преподавател по история в ЕСПУ „Проф. д-р Асен Златаров.

 parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Не
    НЕПУШАЧ
    8 0
    06:24, 31 окт 2013
    Какво друго очаквате като на общинския пост на образованието десетки години седи на бюрото си едно недоразумение - КАТЯ НИКОЛОВА. рибата , вярно било, винаги се взимирсва от...
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА УЧИТЕЛЯ ЕВТИМ СТЕФАНОВ!
  • 2
    Не
    НЕПУШАЧ
    4 0
    06:26, 31 окт 2013
    ВМИРИСВА е думата. Извинение за неправилното набиране...
  • 3
    Не
    НЕПУШАЧ
    3 0
    06:27, 31 окт 2013
    Как желаещият да притежава книгата на Евтим Стефанов може да се добие с нея?
    • Pa
      parv_net
      2 0
      07:12, 31 окт 2013
      Книгата има "социалната цена" от 5 лв. Можете да си я купите от самия Стефанов.
      А за поредното твърдение на 681 - каня те на диспут...
Последни новини