Сателитни чинии за селата без цифров тв сигнал

Транспортният министър Данаил Папазов обяви, че ще внесе в Министерския съвет проект - със спестените пари от декодерите да се подпомогнат населените места без цифров тв сигнал.

Идеята му е там, където има възможност, да се сложи сателитна чиния за цялото село, където пък има кула - да се сложи ретранслатор. 

"Идеята е кметовете да бъдат подпомогнати еднократно и те да решат проблема на всички", казва министърът в интервю за в. "24 часа".

Общо 393 са селищата у нас, които останаха без телевизия, в тези райони живеят около 100 хиляди души, признаха преди дни от МТИТС.

"Министерството си свърши перфектно работата. Бяхме поставени в ситуация за кратки срокове да свършим много работа. На 15 юли дойде разрешението на ЕС за безплатните декодери. Три месеца след това имаме завършен процес. Направихме така, че декодерите да не стигнат прогнозната цена от 60 лв., с прозрачни търгове постигнахме ниски цени. Удължихме с месец ваучерите, с още 2 месеца - получаването на декодери", хвали се още Папазов в интервюто.

Той е категоричен, че селищата с население над 2000 души имат значително по-добро покритие с цифров ефирен сигнал отколкото преди 30 септември.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини