Държавата хвърля още един милион лева за реклама на цифровизацията

Информационната кампания за предимствата на цифровизацията в България продължава. Това продължение обаче добавя още 1 млн. лева към стойността ѝ, която до момента е вече 17,5 млн. лева.

Новата реклама на цифровизацията ще бъде разпространяване само от печатни издания - 6 национални седмичника и 5 регионални вестника. Това става ясно от обществената поръчка, която Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) публикува на сайта си.

Сумата, която ще бъде дадена за рекламата, е 830 хил. лева без ДДС. Рекламната кампания трябва да приключи на 15 декември тази година.

В момента общо 393 населени места в страната остават без телевизия заради липса на покритие на цифровия сигнал. По данни на мултиплекс оператора, чието задължение е да покрие над 95% от населението на страната, покритието в момента е 96,2%, заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров. Засега обаче от МТИТС не са готови с мерки за решение на проблема, тъй като първо трябва да се направи анализ и да се види колко точно са хората без възможност да получат услугата.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини