ДПС допуска НСО да е вкарало умишлено Орешарски в капан (видео)

Депутати от ДПС допуснаха, че е имало умисъл в действията на Националната служба за охрана при блокадата на кортежа на премиера Пламен Орешарски от протестиращи във вторник. Народните представители се усъмниха и в ръководството на службата.

Във вторник недоволни от управлението препречиха пътя на колата на премиера Пламен Орешарски пред Софийската градска художествена галерия. Там бе открита изложба на Жул Паскин, на която присъстваха новият френски посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, различни политици, сред които и премиерът.

Пред галерията обаче се събраха над 200 протестиращи, които блокираха кортежа на Орешарски, който излезе от главния вход.

Авангардът и личната охрана на премиера, вместо да изберат най-безопасното трасе за кортежа, го преведоха през насъбралите се хора, които затвориха платното на ул. "Гурко".

Депутати от ДПС допуснаха, че има умисъл в действията на гардовете и се усъмниха в ръководството на НСО, пише в. "Преса".

Според бившия шеф на службата ген. Димитър Владимиров, фактът, че кортежът е попаднал в такава ситуация означава, че не е бил избран правилният маршрут. Бившият офицер от службите Николай Марков пък сравни ситуацията с нощта, когато депутатите бяха изкарани от НС с бял автобус. Той обясни, че след като два пъти се повтаря една и съща грешка, това води до хипотеза за умисъл.

Депутатът от ДПС и член на парламентарната комисия за контрол на службите Митхат Метин заяви, че е възможно да се иска обяснение от шефа на НСО ген. Тодор Коджейков, а екипите на службата е трябвало да реагират по-бързо и по-респектиращо.

На въпрос възможно ли е ген. Коджейков да бъде сменен заради допуснатия гаф, Метин отговори:

"Защо не? Той да не е свещена крава. В смяната на един генерал, било то и директор на спецслужба, няма нищо невъзможно или незаконно. Сменят се политики и концепции".

Това е вторият път в рамките на месец, когато премиерът Пламен Орешарски е блокиран от протестиращи. Миналия месец имаше демонстранти пред БНТ, докато той участваше в "Панорама". Тъй като недоволните бяха препречили и главния вход, и служебния, гардовете от НСО го измъкнаха безопасно от входа, през който се изкарва боклукът.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини