Вицепрезидентът Попова похвали първомайските деца- художници

Зорка Каразапрянова с ученичките си

За 15-та поредна година Зорка Каразапрянова и нейни възпитаници участваха в празниците на изкуствата „Аполония“. Тази година тя представи ученичките си Антония Тунчева, Ива Георгиева, Валя Василева и Кристиана Сиракова.  В ателието на открито, в градината на Созопол, те разположиха изложба от работи на децата от Студията за приложни изкуства към ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ и показаха свои творби. През последните години възпитаниците на Каразапрянова демонстрират техники свързани с хартия – пластика и квилинг- изцяло в бяло, триизмерни, а тази година много цветни пана украсиха алеите на морското градче. Те предизвикаха интереса на стари и нови приятели. Между техните почитатели вече е и вицепрезидентът на РБългария – Маргарита Попова, която не спести похвалите за младите художници. Имаше хора, които ни помнеха от минали години и ни търсеха - сподели Зорка Каразапрянова.

Освен с уменията си в областта на изобразителното изкуство, Дуетът Тони и Криси грабна сърцата на публиката с уникалните си изпълнения на съвременна и етно музика. Наред с всички, малките  музиканти от оркестър „Карандила“  оцениха по достойнство акапелно изпетите от тях народни песни.

Студията към читалището работи с деца от всякаква възраст. Основното за ръководителката Зорка Каразапрянова е да създаде колектив от сплотени деца, които да си помагат и заедно да вървят напред. 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини