Четвърт век Първомай участва на "Аполония" благодарение на Зорка Каразапрянова

Изображение 1 от 2

    За 25-та поредна година Зорка Каразапрянова участва със свои ученици в Празниците на изкуствата „Аполония“ в неговия раздел за деца, организиран от  Сдружение „Духовно огледало“ или както е известно „Детска Аполония“.

    Седмокласничките Ива Иванова и Евгения Генова показаха творби и демонстрираха техниката квилинг, изучавана в ръководената от Каразапрянова Детска приложна студия.

    Четвърт век Първомай има присъствие в едно от най-мащабните арт събития на България, благодарение на малките художници и тяхната учителка. Правото си да бъдат там те завоюват с множество участия в различни конкурси и спечелени призове. Наградата за това са стотиците мили спомени и срещи с известни личности, оценили участието на първомайските деца.

    Всичко започва от желанието, според г-жа Каразапрянова, а от първостепенно значение е положеният труд.

    Близо 90 деца и учители участваха в "Детската Аполония" тази година. За реализирането ѝ сдружението получава подкрепа и от европейските програми "Еразъм плюс" и Центъра за развитие на човешките ресурси. Те спомагат изявата на деца и млади хора в много и различни направления.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини