Дългоочакван ремонт ще ограничи движението по три улици в Първомай

Изображение 1 от 3

    Започна очакваният ремонт на три от разбитите улица на Първомай – „Славейков“, „Възраждане“ и „Кочо Честименски“. Това изцяло ще затрудни движението по тях през следващите дни, като понякога дори то ще е забранено.. 

    Техническият ръководител на фирмата – изпълнител Симеон Ангелов обясни, че предстои рехабилитация на улиците, цялостно фризоване и подновяване на асфалтова настилка, ревизия на дъждоприемни шахти и полагане на маркировка. Подновяване на  тротоари и бордюри проектът предвижда само на  ул. „Кочо Честименски“. Очаква се  ремонтните дейности да приключат до края на септември.

    Към кмета на общината бяха отправени обвинения, че „всичко се прави предизборно“. Николай Митков ги отхвърли, като каза, че този ремонт е заложен в инвестиционната програма още през месец април, когато не се е говорило за избори. Проектирането на дейностите е приключило през юни, след което е било необходимо технологично време и, за да се извадят всички разрешителни и документи, съгласуващи работата на различни институции. Кметът на общината отчита като грешка, че проектирането е започнало след приемането на бюджета и каза, че в бъдеще това ще бъде променено.

    Средствата са целеви, от Републиканския бюджет, а общата стойност на ремонта на трите улици е 500 000 лв. След тях, фирмата изпълнител ще се заеме и с 4 улици в кв. Дебър.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини