Инвалидите осветиха новия си клуб

Своя клуб, в обновените стаи на бившия пионерски дом, осветиха инвалидите в Първомай.

След 8-годишна сага, те вече имат свое местенце, на което да се събират, в уютна, почти домашна обстановка. Ремонтът и обзавеждането са направени със средства на местната организация и личния труд на част от членовете ѝ. Наложило се е основно изчистване, преграждане и прекарване на вода. Единствената помощ, която са поискали от Общината за сега са закупуването на 30 стола, които до сега така и не са получили.

Голямата гордост на Златка Кирева – председател на местната организация, е новата табела. „В цял свят – казва тя- съюзните табели са сини, само тук беше червена“. Трябваше да я сменим и макар, че не ни направиха отстъпка и изцяло си я платихме, сега имаме нова и красива табела.“

В събота водосвет по случай събитието отслужи отец Лазар от Дебър, той освети и курбана. На събитието бяха дошли около 100 инвалида – имаха повод за радост и празнуване. За разочарование на ръководството на клуба на инвалидите на събитието не присъства нито един представител на Общинска администрация – институцията, с която работяти на чието партньорство разчитат.  Спонсори на тържеството станаха Никола Ангелов от фирма „Елит“, дарил 100лв и Христо Вълчев, осигурил салатата за събитието. 

Златка Кирева пред новата табела
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини