Обрат в разследването: Бабата може да е удавила внуците си в Гърция!

В друга посока явно ще тръгне изключително драматичният случай с удавянето на двете деца в напоителния канал на Като Стрефи в Древна Олимпия. Инцидентът стана миналата сряда следобед, съобщава вестник “Български новини”.
Това става ясно след вчерашния разпит от следовател на 13 годишното момче , което е и вуйчо на децата, сочено за извършител.
13 годишното момче, който според властите в Илия, е основният заподозрян за смъртта на 4 годишния Динко и 7 годишния Иван, тъй като на мястото на инцидента е намерена негова тениска в понеделник сутринта, според източници, по време на разпита е променило първоначалното си признание и твърдяло, че не е бил на мястото, където се е случило нещастието.

Според същите източници непълнолетното момче, сочено за извършител, е потвърдило пред следователката първоначалната версия, за която са споменали и двамата родители на децата, т.е. че двете братчета са хвърлени във водата от баба им (мащехата на баща им). В обясненията си защо в началото е твърдял, че той е удавил двете братчета в канала, той е заявил, че му е бил упражнен натиск, както и поради младостта си, заради страха си от полицаите. Следва да отбележим, че Полицейската дирекция още в самото начало е назначила на 13-годишното момче психолог, пристигнал от Патра в същия ден на ареста. Психологът е придружавал момчето и във вторник при неговия разпит.

От друга страна, разпитът на непълнолетния сочен за извършител, е продължил три часа и според източници в кабинета на следователя, той е потвърдил, че през деня, в който изчезнаха децата, не е бил в района, а е отишъл да се къпе. 

Източник: http://www.zajenata.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини