Басейнът отваря врати

Наемателите: Стефан и Евгени Хаджиеви

До дни градския басейн ще отвори врати за граждани – потвърдиха наемателите Евгени и Стефан Хаджиеви – със сигурност те ще посрещат плажуващи през уикенда. След проведения търг, двамата братя са сключили договор с общината за ползване на комплекса през следващите 5 години. Сумата, срещу която ще го експлоатират, е почти двойно повече от началната тръжна цена – 7790лв. за година.

Евгени Хаджиев каза, че се обмисля идеята за провеждане на курсове за обучение по плуване, остава игрището за волейбол, имат желание да направят футболен турнир на малки вратички, да поставят маси за тенис и да се създадат условия за упражняване на колкото може повече видове спорт.

След бързото почистване на комплекса и създаване на елементарни условия за ползването му, предстоят още редица подобрения – да се направят VIP - сепарета, нови един или два бар-плота, разнообразяване на менюто.

Наемателите замислят детски празници, плувни състезания, дискотеки на открито. Готови са да посрещнат рокерите и техния събор. Почистването на водата ще става с необходимите за това химикали и вградената система за филтриране.

За сега няма изгледи да се уреди транспорт от града до басейна. Цената на билетите за възрастни ще е 10лв, за деца – 5лв, но ползващите карти ще получават до 50% отстъпка.

В подготовката на съоръженията в комплекса са участвали над 40 работници и много машини, след отварянето на вратите му ще бъдат осигурени 12 работни места.

Теодора Кирякова

Докато работниците довършват подготовката, малчуганите са нетърпеливи да изпробват детския басейн
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини