Израелци искат да инвестират в частни пловдивски болници

Нафтали Спитцер и д-р Невен Енчев

Израелци искат да насочат инвестиции към частни болници в Пловдив и по-конкретно към медицинските направления „Онкология“ и „Ин-витро“.  С тази цел предприемачи от Израел посетиха вчера две от най-добре работещите здравни звена в Града под тепетата – МБАЛ „Медлайн“ и първата частна онкоболница в България - МБАЛ „Централ  Хоспитал". 

Нафтали Спитцер и Менаше Рагив от Тел Авив проведоха предварителни разговори с медицинските управители д-р Невен Енчев и д-р Заприн Пепелов. „Предоставяте прекрасни условия за лечение на болните“, остана възхитен от видяното Нафтали Спитцер, който се оказа, че е съпруг на израелския министър на правосъдието и главен преговарящ с палестинците Ципи Ливни.

Той припомни обаче, че в България средната продължителност на живот е около 70 години, докато в Израел тя е около 85-90 години. Еврейските лекари и медицина биха помогнали не само за удължаване на живота, но и за повишаване на неговото качество.  

Г-н Спитцер и г-н Рагив се срещнаха и с кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, а след това  и с областния управител Венцислав Каймаканов. Г-н Спитцер представи пред тях дейността на своя екип, насочена към маркетинг и брандинг на градове и области. Чрез изработване на стратегия и осъществяване на дейности въз основа на индивидуалните особености на региона се постига неговото масово популяризиране и привличане на инвеститори. „Пловдив е известен като исторически и културен център. Защо да не се превърне и в център на здравеопазването“, посочи г-н Спитцер, който е в основата израелският град Холон да бъде посещаван ежегодно от над 1 милион туристи.

Днес двамата израелски предприемачи ще посетят  Гоце Делчев, а след това и град Левски. Те ще се срещнат и с българския министър-председател и министъра на икономиката.

Катя Стайкова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини