26 °C

Промениха статута на Плувния комплекс

Комплекс “Плувен басейн“, който беше публична общинска собственост стана частна общинска собственост с решение на Общинският съвет на Първомай.

От години той не изпълнява предназначението си – да задоволява обществените потребности. Съоръженията в комплекса са технически неизправни, а за реновирането им са необходими много средства. По предварителни изчисления са нужни между 50 и 80 хиляди лева.

От 2000 г. Басейнът е обявен за публична общинска собственост с цел предоставянето му на концесия.

Той е предоставен за ползване с договор за концесия от 2001 до 2013, когато е прекратен поради намаляване на приходите, посещаемостта и амортизация на конструкцията.

През 2015 г. отново е обявена тържна процедура за отдаване под наем, но до сключване на договор не се е стигнало.

Необходимостта от сериозен финансов ресурс за извършване на основен ремонт и поддръжка на комплекса не може да се осигури от сезонното му функциониране и слабата му посещаемост. Това прави обекта неатрактивен и съответно Общината не е целесъобразно да инвестира средства без възвращаемост, се казва в докладната записка на кмета на Николай Митков до Общинския съвет.

На последната сесия за година съветниците се съгласиха с неговите доводи и промениха статут на комплекса, който включва два басейна, бар, съблекални, санитарни възли, складово помещение,портиерна постройка и др.

Обявяването на Плувния комплекс за частна общинска собственост ще даде възможност през следващата година той да бъде включен в програмата за управление на общинските имоти и да бъде продаден на търг, ако към него бъде заявен интерес.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (34)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  23 -8
  09:54, 27 дек 2019
  Очаквайте скоро всичко да стане частна общинска собственост дори и сградата на пърумаската община. След като бъде продадено всичко кметя жъ оправлява от партизанска землянка в драгойновския балкан както са правели първите комунисти.
  • Дж
   Джаков
   9 0
   07:43, 30 дек 2019
   Защо от землянка? Той си има в Драгойново оранжерия върху която има чадър от големци.
 • 2
  Ел
  Елха Чепата
  26 0
  12:42, 27 дек 2019
  Търг ли !? Ще бъде продаден на косбунарския бор Чвор, с лобирането на общинската му съветничка М.Карадинева.
 • 3
  Дя
  дядо мраз
  14 -1
  15:07, 27 дек 2019
  След като най-лесния начен на управление в тая община е продаване е отдаване на концесия ,пита се във задачката тя кой ще управлява и какво ще стопанисва?
 • 4
  Ве
  Ветеран
  4 -6
  17:07, 27 дек 2019
  Атва е аш косум атака митка покажийм как се прави та другия път от раз на първи тур да те изберат то който ще купи басейна и целия град ще ти кметския стол след 4 год дръж ся ти се е паднало а те подкупуните ваши хора да се къпят на рахат във ващо басейнче ем такова е успех само Бсп.Ще се управи града ха ха
  • 1
   1
   9 0
   17:29, 27 дек 2019
   Абе ,червен хайван-Ветеран като го купят ще се къпят сами , а народа ще зяпа през дупките в оградата
  • Пи
   питагор
   4 -4
   19:00, 27 дек 2019
   ъм чи и ти сига гледаш приз дупката ва ама едно време ангу минаваше и на зяпачите викашеее здрастииии а то са крие и одити прави а ве самотни си гледате приз дупките на живота а той утминава гледачите са сменят а комунистите веке 75 гудини са къпят в басейна на жуотя
 • 5
  Вт
  Второ мнение
  9 -4
  05:30, 28 дек 2019
  Толкова години никой не го болеше, че не се е къпал... в басейна и сега всички изведнъж се сетиха, че е много важно да го има. Басейн с разцепен корпус, без ток и куп други неизправности... Ако кметът беше тръгнал да го поправя, щяхте да викнете като за залата: не е ли по-добре нов да построим. В центъра на града има басейн. При това сравнително евтин. Колко хора ходят да се къпят там??? Градът е останал наполовина, ама искаме да сме като балнео санаториум.
  • Пи
   питагор
   5 -3
   07:00, 28 дек 2019
   Тува ни е никакво мнение камо ли второ явно и ти си някой младеж дето ни помни басейна. Тува е класическа комунистическа пустановка едно време басейна да беше здрав го дуяха разни концесионери и нищо не направиха само зимаха кинтите му докато са разпадне къде беше общинътъ тогава лапаше мухи. Нормално е нещо което само се експлоатира да се счупи но това е общински имот зако жъ го продават къту е разцепен общинътъ има валяк да купят 1000 кубика пръст и каманаци да го зарият да го тръмбоват и да си остане общинско след време може да се продаде изгодно и за нещо пулезно а сига под предтекста чи бил счупен разнибитен видите ли от това парче земя нищо не става ще го продадат ефтино закото на митката му трябват парички така ни са прай ама винаги има някой с тъкъу второ тъпо мнение. По тазя логика дай да продадем сичку щото сичкуту в пърумай е разцепено и разнебитено що ни продадат улиците в пърумай на някоя фирма и да платаме тол такси те улиците са по счупени и от басейна. Накрая за жълти стинки някой жъ гу купи и нищу полезно за пърумай няма да има. За тва митката да ни сънува само парички ами да търси некви инвиститури.
  • Къ
   Към_Питагор
   2 -1
   14:32, 30 дек 2019
   Питагоре, хептен взе да изкуфяваш. Ако едно зариване на басейна е толкова евтино за общината и би улеснило бъдещо строителство, какъв му е проблемът на новия собственик да си го засипе сам? А и разчистването на бетона би било по-лесно и евтино, ако не е заровен. Или смяташ, че който ще купува, няма да знае, че има заровени тонове железобетон, които после ще му пречат? Защо общината да харчи допълнително за процедури, които няма да вдигнат цената, а само ще затворят възможността за евентуален ремонт? И защо общината да чака? Никаква гаранция няма, че след време ще се продаде по-скъпо. А и парите трябват сега, когато общината има най-остра нужда. Друг е въпросът, че не трябва да се продава на всяка цена.
 • 6
  Ве
  Ветеран
  4 -3
  09:44, 28 дек 2019
  Евала питагоре имаш виждане с теб съм евала обесняваме им ама той си т..о. вари ги печи все сурови нека се кефят на те земевладетели те утре и дворовете ще им конфискуват наща така мина и ни конфискуваха тамън малко натрупаш животни или друго нещо минат и ти ги вземат за тва видяхме ко беше едно време ся атя да ги избират та и те да видят ко е напас азък за наще деца и внуци.
 • 7
  На такива безсмислени думи не трябва да се обръща внимание,и все пак заради истината си струва.Питагоре,Ветеране , за колективна собственост ли сте, или за лична? Питагорски игрички.Само ,че си много прозрачен човече.Било по добре да се зарови това блато.Значи още пари които ги няма, да хвърли общината там според вас,така ли? Глупаво .Това е един от начините.Те са два,няма други.Така се прави по целия свят.Отличен ход на общината.
  • Пи
   питагор
   4 -6
   12:22, 28 дек 2019
   Ава момче ти си някое комунисче ва искаш на готово да са зимат кинти ва ни може така ва. А те бизмислени приказки ги приказваме 30 гудини а ве с вашите смислени дела вижте до къде докарахте пърумая ва. Та земя ни трябва да са продава ва тя нито хляб яде нито вода пие трябва да мине валяка да тръмбова всичко железата да са дадат на вторични сурувини и тва е ва. След време ако някой придприемач иска да строи нещо може да му се продаде на изгодна цина ва димек общинътъ ще има крупен парцел който ще е нейна собственост и няма да има нужда някой да купува от частни лица и да укропнява имоти. има много други варианти които твоята глава ни увира ва но това е най елементарния общинътъ трябва да има собственост ва а не като дойде някой който иска да прай нещо и наще да му извиват ръките с продажбата на тирени. Како жъ спечели общинътъ като го продаде сега нищо ще спечели само то дето гу копува ефтино жъ го продадат за 100 най много за 200 бона и ще плеснат с ръки за теб това може да са много пари ама за общинътъ са дребни стотинки. За тва никво прудаване разрушаване на сичку изравняване и чакане по добри времена това е най правилното решение с парите от продажба ще се уреди някой червен а парите за нищо няма да стигнат.
 • 8
  Ха
  Хак
  7 -1
  14:17, 28 дек 2019
  Важен е хонорара ,кой го е еня какво ще вземе общината !
 • 9
  До
  До Питагор
  9 -4
  14:57, 28 дек 2019
  Няма никакво значение аз дали съм партиец или не.Кога после да го продаде общината? Когато няма да струва и пет лева.Тогава ли? И по скъпо ли ще се продаде празното място отколкото в този му вид? Други освен червени в тая държава има ли? Не съм разбрал. Червен, зелен, който има пари той ще го купи.Това е положението.Играйте и вие на търга ако се стигне до тръжна процедура.Кой ви пречи?
  • Пи
   питагор
   4 -3
   19:27, 28 дек 2019
   Ти не само че си партиец ами си и комунист по душа ва ти в два различни коментара си противоречиш ва. Един път викаш чи бъсейна бил пукнат и много струвало да са опрай после викаш чи сига по скъпо щели да го продадат ти ни гледаш ко си писал ва. Ти да ни мислиш чи то дето го купи басейн жъ напрай ва ъм той то басейн жъ излене сигурно два пъти по скъп ва. Просто някой жъ земе укропнен терен за жълти стинки за тва по хубу и улиците да продадат те и сега са скапани след 10 години крайните улици жъ съ на чакъл по твойта логика трябва да са действ веднага.
 • 10
  Ве
  Ветеран.
  4 0
  17:25, 28 дек 2019
  То който ще го купи със сигорнос ще е червен син не би инвестирал в червен тъмен град само за пералня тук се инвестира на пари.
 • 11
  Ве
  Ветеран
  5 -1
  17:27, 28 дек 2019
  Този който ще даде тези пари много добре знае града че няма хора вече не вярвам да мисли това да го избива че и после да печели
 • 12
  Ве
  Ветеран
  7 0
  17:33, 28 дек 2019
  Така дадоха и в караджалово земя за батерий и ко хубо е тва за народа само шепа хора се ублажват от те земи ама подкрепяйте ги това са хората ще се управите и вържете с тях.
  • Пи
   питагор
   5 -6
   19:29, 28 дек 2019
   Тува е пулезно поне има направено нещо насреща дето плата данъци а то басейн къту го продадат някой може къща да си напрай и тва е или още по лошо след време да го продаде на друг на петорна цена което е и замисъла и те пари вместо в общинътъ жъ идат в некой червен жоб затва ни слушайте комунистите те ва покваряват.
 • 13
  Да
  Да де
  8 0
  20:23, 28 дек 2019
  Той оня с къщата отдавна иска да го съедини е тоя път ще я бъде що се подкрепяхме .
 • 14
  Ем
  Емигрант
  15 -3
  21:24, 28 дек 2019
  Чета и се радвам.Радвам се ,че се измъкнахме от тази простащина и дивотия.Живея и работя в Германия.Там държавата се освобождава от собственост когато сметне ,че тази собственост само носи загуби не и печалба.Тука се надпреварвате да правите точно обратното.И този Питагор който винаги дебело подчертава в коментарите си ,че е срещу комунистите ,се оказа по голям комунист и от тях.Крадеца вика дръжте крадеца.Сакън ,не продавайте.Да пада да се руши ама да не се продава.И едни неграмотни коментари ,какво щяло да се строи какво щяло да се прави от този който го купел.Ами да го прави каквото си иска човека бе кратуни недни.Както написа един единствен тука ,нормално мислещ човек,ами купете го вие и правете каквото си искате.Много ясно ,че сега в това състояние струва много повече,отколкото като празен терен Питагоров.Само толкова ли тие капацитета бе тъпоъгълник?А и вие останалите му другари,не отхапвайте залък който не може да преглътнете.Защото и за това се иска акъл дето ви липсва.
  • Пи
   питагор
   6 -7
   21:39, 28 дек 2019
   язък чи си губиш времето в германия нищо не зи разбрал и 5 живота да изживееш там пак няма да разбереш. Ти би ли си купил имот с разрушена къща на цената на такъв със здрава къща иди и питай някой германец дали би го направил. Ти ни читеш ли че съораженията на то т.нар басейн са разкапани ва сичко жъ съ продаде за жълти стинки. Ама ко да се прай бай ганьо ни умира той е безсмъртен добре че има неть да слушаме смехориите на такъви къту тебе дет са вика пази боже сляпо да прогледне ама колко види е друга работа
  • До
   До Емигрант
   3 0
   08:51, 1 яну 2020
   Там ти е мястото. Тук не ти е стигнало времето да научиш граматиката и правописа. Там внимавай да не сговняш по български работата си!!!
 • 15
  До
  До Питагор
  8 -4
  21:36, 28 дек 2019
  Къде съм написал две различни позиции в коментарите си бе лъжец? Да написах ,че сега въпреки лошото състояние ще струва много повече пари комплекса,отколкото ако се продаде като парче земя както искаш ти,и то след време.Което означава ,че може и да не се продаде никога.Dunce
  • До
   до до
   1 -5
   22:16, 28 дек 2019
   Какво си съградил та продаваш ? Виж коментара
  • Пи
   питагор
   3 -6
   22:28, 28 дек 2019
   ми написал си и продължаваш да си противоречиш ва ти би ли купил нещо скапано за по висока цина ва серсем. Нали по горе ти съм дал пример ва на но от германия дето обяснявах това чи има пукнат басейн ни прави цината по висока от отва да прудадеш само зимята жъ ти гу убясня по просто като за тебе ти би ли си купил кула биз двигатен на ценътъ на тъкъва с двигател ако би значи си будала и аз тува убяснявам чи това сичкото жъ съ прудаде за жълти стинки дето на общинътъ на кътния зъб ни моат са фанат. А слид време такъв гулям имот може да са продаде и по скъпо дори и без басейн закото ако някой иска да прай нещо за него жъ е по лесно да земе примерно 200 декара на веднъж от колкото да купува 20 пъти по 10 декара от тъкъй философя като тебе сващаш ли за ко може една земя да е по скъпа ако е празна от колкото да има счупен басейн в нея то е ясно че от тва повече басейн няма да стане ама поне да съхраним общинската собственост за по добри времена ако изобщо има такъви с кауня като вас.
 • 16
  Ве
  Ветеран
  2 -3
  09:23, 29 дек 2019
  Остай остай няма смисъл да се развиват ги оставям аз но ако искат да са правят те патрони на много загрижени за нас що не направят и подновят стадиона той си е общински да ти е кеф да идеш там да спортуваш еми само имоти правят къщи хотели имат вече безумно много пара и заравят си ги така по то начин в земята и завземат завземат да имат за поколения напред ама вър обеснявай на тик..и.Ко има да въртиш сляп народ такова е азък за наще деца и внуци.
 • 17
  Ве
  Ветеран
  4 0
  09:29, 29 дек 2019
  Аз разбирам кмета ще ги свързва те имоти там ясна е дай му И на махла незаконната кажи им айде чау на уня преди стойко гумажията да прай там така и така там е огнище на зарази по добре той да го загради колкото те братчеде тогава ще ги призная за мъжки момчета
 • 18
  До
  До Питагор
  6 -3
  11:54, 29 дек 2019
  Питагоре ,последният ти коментар ме накара да ти измисля нов псевдоним.Прякор.Ще ти викам Пурко. Ти точно като главния герой от български филм ,почваш да броиш едни виртуални пари които той никога не можа да спечели.Обаче имаше огромен ентусиазъм и вяра,в забогатяването.Не можа завалията.Така е с твоя пример, и сметките които правиш.Искаш и нас като граждани на та община да наредиш на опашката за кинти.Тоя твой бизнес план го занеси на кмета.С прекрасния ти пример ,как от камъчета ще направиш супа,демек как общината след двадесет години ще спечели чувал с пари.
  • Пи
   питагор
   6 -5
   13:25, 29 дек 2019
   Къкту искъш ма наричай уа се си е тазя по умен няма да станиш убачи глупците къту тебе на и управляват и разпрудават сичку. Иначе с тебе можем да си чатим в то форум колкото си искаш и няма да има вреда за пърумай ама лошото е кметя и най веке общинските съветници кугато мислят къту тебе и затва пърумай е на тва диридже. На вас акъл ни може да ви са даде ве сте изгубени в безнътъ на безакълието но ще мине време и ще стане ясно от та прудажба колко кинти жъ съ земат ама ти тугава няма така нахакано да пишеш а угодно жъ си забрайл како си плямпал тука. Това е като оградата на детската градина и родителите дето едно време им разправях чи нищо няма да напраят те се пенявиха ето мина повече от година и нищо не са напрайли продават ми некви дрънкулки по центъра и са мислят за гуляма работа. Дано Господ са смили над Пърумай закото иначе с то матриал няма оправия.
 • 19
  Ам
  Аман
  7 0
  19:36, 29 дек 2019
  Хич недейте са хапа вече минаха изборите и обещанията за подкрепата си идват на дневен ред вижте кой ще го вземе и ще ви светне па нали и партийния трябва да прибере нещо .
  • Те
   Те продадоха България
   13 -1
   10:39, 30 дек 2019
   Чворевия бор ще го прибере, както прибра и вододайната зона до р.Марица, р-т Ловен парк и общинския басейн сега. Ще се къпете ли в басейна на бившия р-т Ловен парк ? Ще ходите ли в гората на бившата вододайна зона? Ей така и ще ползвате и бившия вече общински басейн. Точно както ползвате Бряговската хижа, Новаковската хижа и земята под драгойновската концесия за вода .
 • 20
  Гр
  Гражданин
  3 0
  16:00, 1 яну 2020
  Нашите Първомайски политици превърнаха политиката в доходен бизнес. Не влагаш нищо – нито пари, нито безсънни нощи, нито интелигентност, нито някакви качества, а преразпределяш и това е огромната причина, поради която има такъв болезнен наплив да станат политици.

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини