Протестиращи в Пловдив и Благоевград: Долу ДПС

Десетки граждани на Благоевград са окупирали сградата на Областната управа срещу назначаването на Муса Палев като областен управител на Благоевградска област, предаде Радио ‘‘Фокус’’.

Те са обградили сградата, за да не допуснат на Палев до сградата. Протестиращите чакат Палев да дойде. Според едни от тях той в момента е на среща с премиера Пламен Орешарски, а според други се очаква да дойде всеки момент. Протестиращите скандират „Долу ДПС” и пеят националния химн.

В палатковия лагер, разпънат вчера пред сградата на Областна администрация в Благоевград, са пренощували около осем души, които се заканиха да продължат да дежурят на смени. Людмила Манова, един от организаторите на протестните действия в Пиринско, увери всички присъстващи, че протестът е изцяло граждански и всеки може да се присъедини и да изрази позицията си.

Към момента в протестните действия се присъединиха редица граждани, сред които и привърженици на ВМРО. Острото недоволство на гражданите бе предизвикано от назначението на Муса Палев, представител на ДПС за областен управител в Пиринско. Хората продължават да скандират и срещу правителството на Пламен Орешарски. Силно полицейско присъствие следи за опазването на обществения ред.

Заместник-областният управител на Пловдив Георги Игнатов, който напусна ГЕРБ, тази сутрин също не беше допуснат от протестиращи пред сградата на Областната управа да влезе на работното си място.

Хората се нахвърлиха срещу него с думите „предател” и нецензурни възгласи, като образуваха кордон пред него и не му позволиха да се доближи до входа. Благодарение на полицията, която се намеси бързо, не се стигна до сблъсъци. Игнатов бе принуден да се качи в личния си автомобил и да напусне района. Хората го обвиняваха, че благодарение на него и неговото предателство сега областният управител ще бъде от ДПС.

Пред журналисти Игнатов каза, че всеки си има лични позиции и трябва да си ги обявява и че неговите действия не са предателство. В момента хората очакват появяването на новоназначения областен управител Венцислав Каймаканов, кандидатура на ДПС, срещу което протестират. Според тях на Пловдив не е нужен „валия”. Самият Каймаканов твърди, че е независим кандидат и лична кандидатура на Орешарски. От БСП също са твърдо срещу тази кандидатура.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини