Хиляди се нахъсват да „изметат най-наглото управление на прехода”

Нов протест ще блокира центъра на столицата тази вечер. За трета поредна вечер недоволни граждани се заканиха да излязат по софийските улици с искане за оставка на кабинета „Орешарски."

В столицата акцията ще започне в 18.00 часа пред Министерски съвет, а разрешението за митинга е до 20.00 часа. Протести са планирани и за други големи градове.

Паралелно с него от 18.00 часа започва шествие на Сдружение с нестопанска цел „Гражданска лига на България". Сборният пункт на участниците в митинг-шествието е от 18.00 часа на пл. „Народно събрание. Протестът е обявен до 19.00 часа на пл. „Народно събрание" около паметника на „Цар Освободител". След това ще се проведе шествие до 22.00 часа по маршрут от пл. „Народно събрание", бул. „Цар Освободител", Орлов мост, входа на Борисовата градина, през централната част на столицата и отново до пл. „Народно събрание".

Това е трети ден на протести в страната, като поводът за тяхното начало беше изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Въпреки че решението за избор на Пеевски ще бъде отменено, протестите продължават, организирани в социалните мрежи.

Да изметем най-наглото и антибългарско правителство на прехода, зоват в социалната мрежа противници на кабинета „Орешарски." Те поясняват, че протестът е против правителството на мафията и олигархията. Активистите дружно казват - НЕ на ДПС да управлява Пловдив; НЕ на Делян Пеевски в ДАНС; НЕ на АЕЦ Белене и останалите далавери на комунистите.

Исканията на близо 10-те хиляди бунтари, лайкнали събитието във Фейсбук, са касиране на изборите и оставка на кабинета.

Междувременно, от СДВР съобщиха, че няма задържани след вчерашния протест в столицата. Протестът е минал без инциденти и провокации от страна на участниците в него, като по данни на униформените в него са се включили около 6000 - 7000 души.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини