Оттеглиха проекта за Почетен гражданин за корекции

Предложението за Правилник за удостояване на заслужили личности със званието „Почетен гражданин“ беше оттеглено, за да бъде преработено и да се отнася за почетно гражданство не само на град, а и на община Първомай. В резултат на това, нямаше как да бъде разглеждано и предложението Иван Милев да придобие това звание. Така две точки от дневния ред на редовната сесията на ОбС отпаднаха. Те бяха заменени с предложение за финансова помощ за нуждаещ се със здравословен проблем и с предложението да бъдат изкупени частни имоти, за да се "спаси" еврпейски проект.

Вносителите на предложения да посочват откъде ще е финансирането поиска Илия Ганчев. Две точки от дневния ред на вчерашната сесия предизвикаха тази негова забележка. Той поиска всяко предложение, за което са нужни непредвидени в бюджета средства, да бъде внасяно с обяснение откъде ще бъде финансирано. Такова  проекторешение беше възлагането на задание за изработване на общ устройствен план на общината. Средства за него няма заложени в  бюджета за 2013г. Кметът Папазов обясни, че първоначалната вноска ще дойде от събраните в повече от предвидените за миналата година такси за продажба на имущество. Друг съветник - Петър Ганев - поиска  да бъде изградена разширена комисия с участието на експерти, специалисти от ОбА, кметове, които да могат да правят предложения по изработването на ОУП. Председателят на ОбС Дечко Петков обеща създаването на временна комисия, след избора на изпълнител на заданието.

Допълните средства ще бъдат разходвани и за изкупуването на 13 дка земя от три имота в с. Дълбок извор. Около 7800лв ще трябва да бъдат отделени от приходите в общинската хазна. Ако това не се направи е възможно да бъдат наложени санкции от страна на ЕС и  загубите да бъдат многократно повече.  След стартирането на проекта за почистване на речното корито на река Тополовска,  Поземлената комисия е направила корекции и те са се оказали частни. Според изискванията е недопустимо такъв проект да бъде осъществяван на територията на частни имоти.

Останалите проекторешения бяха приети без забележки.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини