13 °C

Оттеглиха проекта за Почетен гражданин за корекции

Предложението за Правилник за удостояване на заслужили личности със званието „Почетен гражданин“ беше оттеглено, за да бъде преработено и да се отнася за почетно гражданство не само на град, а и на община Първомай. В резултат на това, нямаше как да бъде разглеждано и предложението Иван Милев да придобие това звание. Така две точки от дневния ред на редовната сесията на ОбС отпаднаха. Те бяха заменени с предложение за финансова помощ за нуждаещ се със здравословен проблем и с предложението да бъдат изкупени частни имоти, за да се "спаси" еврпейски проект.

Вносителите на предложения да посочват откъде ще е финансирането поиска Илия Ганчев. Две точки от дневния ред на вчерашната сесия предизвикаха тази негова забележка. Той поиска всяко предложение, за което са нужни непредвидени в бюджета средства, да бъде внасяно с обяснение откъде ще бъде финансирано. Такова  проекторешение беше възлагането на задание за изработване на общ устройствен план на общината. Средства за него няма заложени в  бюджета за 2013г. Кметът Папазов обясни, че първоначалната вноска ще дойде от събраните в повече от предвидените за миналата година такси за продажба на имущество. Друг съветник - Петър Ганев - поиска  да бъде изградена разширена комисия с участието на експерти, специалисти от ОбА, кметове, които да могат да правят предложения по изработването на ОУП. Председателят на ОбС Дечко Петков обеща създаването на временна комисия, след избора на изпълнител на заданието.

Допълните средства ще бъдат разходвани и за изкупуването на 13 дка земя от три имота в с. Дълбок извор. Около 7800лв ще трябва да бъдат отделени от приходите в общинската хазна. Ако това не се направи е възможно да бъдат наложени санкции от страна на ЕС и  загубите да бъдат многократно повече.  След стартирането на проекта за почистване на речното корито на река Тополовска,  Поземлената комисия е направила корекции и те са се оказали частни. Според изискванията е недопустимо такъв проект да бъде осъществяван на територията на частни имоти.

Останалите проекторешения бяха приети без забележки.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
29 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
29 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
29 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
29 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
29 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
29 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
29 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
29 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
29 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
29 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
29 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
29 мар 2020
Последни новини