Най – малките футболисти на „Борислав“ спечелиха първия си турнир

Ванко Василев

Подготвителната група на „Борислав“ с треньор Иван Маринов спечели първия си турнир. Вчера, на градския стадион в Първомай се събраха три отбора основно с деца родени 2002-2003 година – Борислав, Брезово и Белозем. Идеята на организаторите е била малчуганите да изиграят първите си официални срещи, да вдигнат адреналина и да усетят желанието за победа. Към събитието се присъединиха и малко по- големите футболисти на Чирпан, които изиграха срещите си извън класирането.

В първите мачове Белозем надигра Брезово с 3:1. Първомайските малчугани сериозно се противопоставиха на батковците от Чирпан и отстъпиха с минимална разлика – 2:3. След това те се изправиха срещу Белозем и безапелационно надиграха противниците си с 4:0, а с това спечелиха и турнира. В среща без значение Чирпан надигра Брезово с 5:0.

Доволен от представянето на момчетата е треньорът им– само за няколко месеца те са напреднали много. За съжаление групата не е попълнена. Отскоро към тях се е присъединил и Ванко Василев. Той е син на играещия свещеник от Градина – отец Костадин. Момчето спечели наградата за най- полезен играч на отбора си.

Община Първомай осигури награди за всички – купи, плакети и тениски.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини