Танцов състав показа как се танцува ръченица на Гангнам стайл

С емоционален концерт приключи дейността си за тази учебна година клуб „Фолклорна традиция и съвременен танц“. Големите от формация „Art dance“ и малките от „Веселите крачета“ показаха наученото пред своите родители, учители и приятели.

В концерта взеха участие клубовете   „Общуване чрез танц“, „Бъди звезда в поп музиката“  и вокалното трио „Еуфория“.

Танцьорите показаха хореографии както със  стъпките на от най- популярните български хора, така и в съвременните танци. Децата се раздадоха в ръченица, пайдушко, дайчово хора, старо бански танц, показаха по – сложните Варненско, опас, чичово.  Ръководителката им Ангелина Кръстева работи с тях през изминалите месеци с много желание и остана доволна от представянето на възпитаниците си. Според нея  човек може да мълчи и да превръща мълчанието си в изкуство. Танцът е такъв вид -мълчаливо изкуство, но движението се превръща в говор, и тялото трепти в ритъма на душата.  С танц може да се предаде всичко – от свободата на духа, до птица или  пеперуда – казва тя.

Във втората част на концерта бяха показани съвременни танци, но кулминацията дойде на финала. Тогава малки и големи се впуснаха в ритъма на прословутия Гангнам стайл, показвайки не само популярните стъпки, но и буйна тракийска и кюстендилска ръченица, в надпревара между „Art dance“ и „Веселите крачета“.

Уникалният танц, съчетаващ стила на световноизвестния кореец с български народни стъпки, можете да видите на 27  май, от 17.30ч в Пленарна зала, където клуб „Фолклорна традиция и съвременен танц“ ще вземе участие в концерта на ученически състави.

Вечерта завърши с кръшно първомайско хоро, в което се включиха и гостите на концерта.

Клубът е създаден по програма УСПЕХ на проект "Да направим училището привлекателно  за младите хора".

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини