15 °C

Ето как са разпределени парите за спортни клубове и сдружения

Изображение 1 от 2

  Общо 145 000 лв. ще получат спортните клубове и сдружения с нестопанска цел от хазната на община Първомай.

  Тази година беше разработена система с критерии, по която кандидатстващите отбори и сдружения бяха оценени, а според получените точки бяха разпределени и средствата. Отново най-голямата сума е отделена за футбола в общината. ФК „Борислав“ получава 66000 лв., а по-малките отбори получават суми между 4000 и 8000 лв.

  Според представената справка отборът на кв. Любеново получава 8000 лв., „Марица“ – Градина и „Сокол“ – Буково  по 4000 лв., „Ботев“ – Дебър – 5000 лв. Играещите в тези отбори са мъже, непрофесионалисти, които участват в шампионати на ниско ниво и би трябвало да го правят за собствено удоволствие. Средствата в никакъв случай не са много – те покриват основни разходи по транспорт и заплащане на такси за участие. Но на фона на тези суми, детският отбор СНЦ „Футболен клуб Първомай 2020“, който би трябвало да създава състезатели и също има разходи по транспорт и плащане на такси, получава още „по-мижавите“ 1500 лв. Оказва се, че сдружението е регистрирано едва през май 2020 година и не изпълнява важен критерий – да е съществувало повече от 1 година. Въпреки това, по настояване на председателя на Комисията по младежта и спорта Илия Ганчев, клубът получава тези минимални средства.

  Отборът се издържа и ще  продължава да се издържа с помощта на родителите на децата. Последната инвестиция, която те направиха беше да поставят лампи на тренировъчния стадион.

  Странно изглежда и фактът, че в Първомай има 2 клуба, които се занимават с водомоторни спортове. Общият брой на членовете им е по-малко от пръстите на двете ни ръце. Единият дори носи парадоксално името „Морски“. Двата клуба получават общо 3500 лв., които знаем, че са крайно недостатъчни за този вид спортове. Друг е въпросът, че това е скъпо хоби и едва ли някъде по света се издържа с парите на данъкоплатците.

  Бадминтонистите получават 26 000 лева, а клубът по киокушин карате „Шампион“– 11 000 лв.

  За Сдружението на туристите „Траки“ са предвидени 5000 лв.

  Толкова получава и СНЦ „Подай лапа“ за спасителния си център за кучета. Членовете му успяха да убедят Общинския съвет, че ще се погрижат за скитащите кучета, получиха подкрепата на обществото и сега очакванията към тях са да спомогнат за намаляване на популацията на уличните кучета.

  По 2000 лева получават танцовите клубове „Евридика“, „Тракийка“ и „Марица“. Всеки от клубовете може да се похвали както с масовост, така и с занимания с ученици и дори детски състави – два от важните критерии за отпускане на средства.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Хороскоп за 23.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се отказвайте от завоюваните позиции. Знаете към какво се стремите и това ви дава нужната сила да продължите напред. Успехът ви има много измерения. Радвате се на признание и уважение от страна на колеги и началници. В личен план ще можете да стабилизирате отношенията с любимия човек и ще укрепите връзката си.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Щом искате останалите да ви харесват, да им помагате и едновременно с това да помагате и на себе си, не забравяйте да проявявате искрен интерес към хората, с които общувате. И знайте, че изражението на лицето е по-важно от дрехите, в които сте облечени.Приятни и романтични мигове ви очакват, ако успеете да спечелите вниманието на една личност, която е наблизо.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Захващате се с нещо, което на пръв поглед е безполезно, но на вас ви се струва и полезно и приятно. Не ви се стои у дома днес, затова ще трябва да приемете някое от предложенията на ва-ши близки. Движението ще ви се отрази добре, а ако изберете мяс-то, което не посещавате всеки ден, направо ще се преродите. От-ношенията ви с любимия човек ви карат да се чувствате чудесно.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес някои от вас ще се заемат с работата на свои близки, тъй като не можете да им откажете помощта си. Всяко нещо, с което се захванете обаче го вършите толкова добре, че околните ще останат изключително доволни от вас. На някои им предстои пътуване, свързано с ваш ангажимент, но то ще успеете да ви разнообрази и да ви помогне да се разтоварите.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Деликатното ви поведение ще ви донесе предимства днес. Подбирайте внимателно думите си и не търсете причини за конфронтация, дори и да имате основание за това. Ще получите интересно предложение за нова работа, бизнес или пътуване. Преди да отговорите – помислете. Трайни придобивки ще внесат настроение и ще подобрят самочувствието ви.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще трябва да работите упорито, за да свършите нещо в определения срок. Постарайте се наистина да го направите, това ще издигне авторитета ви, както и личното ви самоуважение. Контактите едва ли са най-силната ви страна днес, така че най-добре ще е да ги сведете до минимум. Обърнете повече внимание на семейството си днес.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Деловата седмица за вас не е приключила още. Ще имате важни срещи, които е възможно да доведат до договори. Нали вие това очаквате. За други от вас се очертава пътуване извън вашето населено място. Осигурете си време за почивка и развлечения.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Сред хаоса на ежедневието ще откриете добра възможност за себе си да изявите по оригинален начин мисленето и намеренията си. Това ще се приветства от онези, които ви ценят и остане незабелязано от други, без значение за развитието ви. Отдайте заслуженото и на партньора си. Без него не бихте имали нещата, които ви радват.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят ви ще премине в движение, тъй като стоенето у дома не е достатъчно разнообразно за вас. Ангажирате се с въпроси на ваши приятели, но по-добре ще е ако стоите встрани от чужди проблеми. Помогнете доколкото можете, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло с неща, които те трябва да свършат. Намерете подходящ начин да се разтоварите.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Не мислете, че можете най-добре да се справите сами, погрешно е и да се надценявате, въпреки способностите си. Не отхвърляйте ничие внимание и подкрепа, ще се нуждаете от тях. Влечението ви към човек, който нехае ще ви попречи да забележите друг, истински влюбен във вас. Не пропускайте шанса си.
  23 апр 2021
  Последни новини