1 °C

НФСБ спечели с умерен национализъм 5,5% от гласувалите в Първомайско

                   Стефан Янчев

Националният фронт за спасение на България е четвъртата политическа сила в общината.  В Първомай резултатът им е 344 гласа, а в общината - 665. Това ги поставя на четвърто място след КБ(3564), ГЕРБ (3174) и Атака (954), а след тях остава ДПС (626). През последните месеци и години „Фронтът“ набира скорост. В момента членовете му в местната организация са едва 15, но далеч по- голям е броят на симпатизантите им. Председател им е адв. Стефан Янчев. Както пише на визитката му – социолог по призвание, поет по призвание и адвокат по препитание.

Теодора Кирякова: Доволен ли сте от резултатите?

Стефан Янчев: Разбира се. Постигнатият в общината процент е 5,69. В Искра, където имаме 4 члена на организацията, резултатът ни е 13,69%. Все още сме далече от „Атака“, които имат 954 гласа, но НФСБ се явява на парламентарни избори за пръв път.

Т.К.: Как с обяснявате резултатите?

С.Я.: Има будни хора. Нямахме друга агитация, освен чрез телевизия „Скат“. Не разполагахме със средства за други агитационни дейности. Тази телевизия няма широка аудитория, но идеята за патриотизъм и запазване на българщината, за умерен национализъм е достигнала до много хора.

Т.К.: Кои са вашите приоритети? Какво включва програмата ви?

С.Я.: Патриотизъм! Да опазим българския дух и характер. Да продължи да звучи българска реч.  Трябва да отговорим на турската инвазия. Нямам нищо против турците, но трябва да браним България, нейната промишленост и икономика. Българските активи трябва да са в български ръце и да работят за България.

Т.К.: Всички знаем, че НФСБ се отдели от Атака. Какви са различията ви?

С.Я.: Разривът дойде заради междуличностен сблъсък. Аз не харесвам агресията на Волен, скандалите и фойерверките. Валери Симеонов повече ми импонира. Нагласата у хората е прекалено много да ни припознават с „Атака“. Това е минус за НФСБ. Слагат ни под един знаменател. Тук е и мястото на ръководството. То трябва да вземе мерки и ясно да дефинира отличителните ни белези – умереност, без да нападаме, без ексцесии, а след това да се надгражда по линия на националния интерес.

Т.К.: По време на предизборната кампания вие отсъствахте от дебата и социологическите проучвания не се занимаваха с вас.

С.Я.: Социолозите ни игнорираха – така е. Може би всички – и журналисти и политици виждат, че Валери Симеонов не е готов на компромиси, държи на принципите си и за това го игнорират. Праволинейните хора не се харесват в политиката.

Т.К.: Какво ви предстои?

С.Я.: Ще се опитаме да привлечем нови хора, да стъпим и в други населени места. Предстоят много избори до 2017г. А всеки избор активира хората, те започват да търсят идеи, които им допадат. Преди всичко, обаче, ни предстои анализ на резултатите. След това трябва да се набележат действия и да се намери най-добрия начин за постигане на целите.

 Т.К.: А какви са те?

С.Я.: Да се осъзнае, че както спасението на давещия е дело на самия давещ, така и спасението на България е дело на българите. Трябва да се разбере, че няма приятелски народи. Никой няма да ни спаси. Сами трябва да го направим.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
27 яну 2021
Последни новини