17 °C

НФСБ спечели с умерен национализъм 5,5% от гласувалите в Първомайско

                   Стефан Янчев

Националният фронт за спасение на България е четвъртата политическа сила в общината.  В Първомай резултатът им е 344 гласа, а в общината - 665. Това ги поставя на четвърто място след КБ(3564), ГЕРБ (3174) и Атака (954), а след тях остава ДПС (626). През последните месеци и години „Фронтът“ набира скорост. В момента членовете му в местната организация са едва 15, но далеч по- голям е броят на симпатизантите им. Председател им е адв. Стефан Янчев. Както пише на визитката му – социолог по призвание, поет по призвание и адвокат по препитание.

Теодора Кирякова: Доволен ли сте от резултатите?

Стефан Янчев: Разбира се. Постигнатият в общината процент е 5,69. В Искра, където имаме 4 члена на организацията, резултатът ни е 13,69%. Все още сме далече от „Атака“, които имат 954 гласа, но НФСБ се явява на парламентарни избори за пръв път.

Т.К.: Как с обяснявате резултатите?

С.Я.: Има будни хора. Нямахме друга агитация, освен чрез телевизия „Скат“. Не разполагахме със средства за други агитационни дейности. Тази телевизия няма широка аудитория, но идеята за патриотизъм и запазване на българщината, за умерен национализъм е достигнала до много хора.

Т.К.: Кои са вашите приоритети? Какво включва програмата ви?

С.Я.: Патриотизъм! Да опазим българския дух и характер. Да продължи да звучи българска реч.  Трябва да отговорим на турската инвазия. Нямам нищо против турците, но трябва да браним България, нейната промишленост и икономика. Българските активи трябва да са в български ръце и да работят за България.

Т.К.: Всички знаем, че НФСБ се отдели от Атака. Какви са различията ви?

С.Я.: Разривът дойде заради междуличностен сблъсък. Аз не харесвам агресията на Волен, скандалите и фойерверките. Валери Симеонов повече ми импонира. Нагласата у хората е прекалено много да ни припознават с „Атака“. Това е минус за НФСБ. Слагат ни под един знаменател. Тук е и мястото на ръководството. То трябва да вземе мерки и ясно да дефинира отличителните ни белези – умереност, без да нападаме, без ексцесии, а след това да се надгражда по линия на националния интерес.

Т.К.: По време на предизборната кампания вие отсъствахте от дебата и социологическите проучвания не се занимаваха с вас.

С.Я.: Социолозите ни игнорираха – така е. Може би всички – и журналисти и политици виждат, че Валери Симеонов не е готов на компромиси, държи на принципите си и за това го игнорират. Праволинейните хора не се харесват в политиката.

Т.К.: Какво ви предстои?

С.Я.: Ще се опитаме да привлечем нови хора, да стъпим и в други населени места. Предстоят много избори до 2017г. А всеки избор активира хората, те започват да търсят идеи, които им допадат. Преди всичко, обаче, ни предстои анализ на резултатите. След това трябва да се набележат действия и да се намери най-добрия начин за постигане на целите.

 Т.К.: А какви са те?

С.Я.: Да се осъзнае, че както спасението на давещия е дело на самия давещ, така и спасението на България е дело на българите. Трябва да се разбере, че няма приятелски народи. Никой няма да ни спаси. Сами трябва да го направим.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
20 сеп 2020
Последни новини