13 °C

НФСБ спечели с умерен национализъм 5,5% от гласувалите в Първомайско

                   Стефан Янчев

Националният фронт за спасение на България е четвъртата политическа сила в общината.  В Първомай резултатът им е 344 гласа, а в общината - 665. Това ги поставя на четвърто място след КБ(3564), ГЕРБ (3174) и Атака (954), а след тях остава ДПС (626). През последните месеци и години „Фронтът“ набира скорост. В момента членовете му в местната организация са едва 15, но далеч по- голям е броят на симпатизантите им. Председател им е адв. Стефан Янчев. Както пише на визитката му – социолог по призвание, поет по призвание и адвокат по препитание.

Теодора Кирякова: Доволен ли сте от резултатите?

Стефан Янчев: Разбира се. Постигнатият в общината процент е 5,69. В Искра, където имаме 4 члена на организацията, резултатът ни е 13,69%. Все още сме далече от „Атака“, които имат 954 гласа, но НФСБ се явява на парламентарни избори за пръв път.

Т.К.: Как с обяснявате резултатите?

С.Я.: Има будни хора. Нямахме друга агитация, освен чрез телевизия „Скат“. Не разполагахме със средства за други агитационни дейности. Тази телевизия няма широка аудитория, но идеята за патриотизъм и запазване на българщината, за умерен национализъм е достигнала до много хора.

Т.К.: Кои са вашите приоритети? Какво включва програмата ви?

С.Я.: Патриотизъм! Да опазим българския дух и характер. Да продължи да звучи българска реч.  Трябва да отговорим на турската инвазия. Нямам нищо против турците, но трябва да браним България, нейната промишленост и икономика. Българските активи трябва да са в български ръце и да работят за България.

Т.К.: Всички знаем, че НФСБ се отдели от Атака. Какви са различията ви?

С.Я.: Разривът дойде заради междуличностен сблъсък. Аз не харесвам агресията на Волен, скандалите и фойерверките. Валери Симеонов повече ми импонира. Нагласата у хората е прекалено много да ни припознават с „Атака“. Това е минус за НФСБ. Слагат ни под един знаменател. Тук е и мястото на ръководството. То трябва да вземе мерки и ясно да дефинира отличителните ни белези – умереност, без да нападаме, без ексцесии, а след това да се надгражда по линия на националния интерес.

Т.К.: По време на предизборната кампания вие отсъствахте от дебата и социологическите проучвания не се занимаваха с вас.

С.Я.: Социолозите ни игнорираха – така е. Може би всички – и журналисти и политици виждат, че Валери Симеонов не е готов на компромиси, държи на принципите си и за това го игнорират. Праволинейните хора не се харесват в политиката.

Т.К.: Какво ви предстои?

С.Я.: Ще се опитаме да привлечем нови хора, да стъпим и в други населени места. Предстоят много избори до 2017г. А всеки избор активира хората, те започват да търсят идеи, които им допадат. Преди всичко, обаче, ни предстои анализ на резултатите. След това трябва да се набележат действия и да се намери най-добрия начин за постигане на целите.

 Т.К.: А какви са те?

С.Я.: Да се осъзнае, че както спасението на давещия е дело на самия давещ, така и спасението на България е дело на българите. Трябва да се разбере, че няма приятелски народи. Никой няма да ни спаси. Сами трябва да го направим.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020
Последни новини