14 °C

НФСБ спечели с умерен национализъм 5,5% от гласувалите в Първомайско

                   Стефан Янчев

Националният фронт за спасение на България е четвъртата политическа сила в общината.  В Първомай резултатът им е 344 гласа, а в общината - 665. Това ги поставя на четвърто място след КБ(3564), ГЕРБ (3174) и Атака (954), а след тях остава ДПС (626). През последните месеци и години „Фронтът“ набира скорост. В момента членовете му в местната организация са едва 15, но далеч по- голям е броят на симпатизантите им. Председател им е адв. Стефан Янчев. Както пише на визитката му – социолог по призвание, поет по призвание и адвокат по препитание.

Теодора Кирякова: Доволен ли сте от резултатите?

Стефан Янчев: Разбира се. Постигнатият в общината процент е 5,69. В Искра, където имаме 4 члена на организацията, резултатът ни е 13,69%. Все още сме далече от „Атака“, които имат 954 гласа, но НФСБ се явява на парламентарни избори за пръв път.

Т.К.: Как с обяснявате резултатите?

С.Я.: Има будни хора. Нямахме друга агитация, освен чрез телевизия „Скат“. Не разполагахме със средства за други агитационни дейности. Тази телевизия няма широка аудитория, но идеята за патриотизъм и запазване на българщината, за умерен национализъм е достигнала до много хора.

Т.К.: Кои са вашите приоритети? Какво включва програмата ви?

С.Я.: Патриотизъм! Да опазим българския дух и характер. Да продължи да звучи българска реч.  Трябва да отговорим на турската инвазия. Нямам нищо против турците, но трябва да браним България, нейната промишленост и икономика. Българските активи трябва да са в български ръце и да работят за България.

Т.К.: Всички знаем, че НФСБ се отдели от Атака. Какви са различията ви?

С.Я.: Разривът дойде заради междуличностен сблъсък. Аз не харесвам агресията на Волен, скандалите и фойерверките. Валери Симеонов повече ми импонира. Нагласата у хората е прекалено много да ни припознават с „Атака“. Това е минус за НФСБ. Слагат ни под един знаменател. Тук е и мястото на ръководството. То трябва да вземе мерки и ясно да дефинира отличителните ни белези – умереност, без да нападаме, без ексцесии, а след това да се надгражда по линия на националния интерес.

Т.К.: По време на предизборната кампания вие отсъствахте от дебата и социологическите проучвания не се занимаваха с вас.

С.Я.: Социолозите ни игнорираха – така е. Може би всички – и журналисти и политици виждат, че Валери Симеонов не е готов на компромиси, държи на принципите си и за това го игнорират. Праволинейните хора не се харесват в политиката.

Т.К.: Какво ви предстои?

С.Я.: Ще се опитаме да привлечем нови хора, да стъпим и в други населени места. Предстоят много избори до 2017г. А всеки избор активира хората, те започват да търсят идеи, които им допадат. Преди всичко, обаче, ни предстои анализ на резултатите. След това трябва да се набележат действия и да се намери най-добрия начин за постигане на целите.

 Т.К.: А какви са те?

С.Я.: Да се осъзнае, че както спасението на давещия е дело на самия давещ, така и спасението на България е дело на българите. Трябва да се разбере, че няма приятелски народи. Никой няма да ни спаси. Сами трябва да го направим.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини