Деца отразиха природата в снимки

Победителките в направление "Чиста природа" Йорданка Дичева и Николина Колева

25 снимки участваха в конкурса „Природата и ние“, ежегодно организиран в СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ от учителката по химия Златка Гарова. Преди да връчи наградите на победителите, председателят на журито Калчо Найденов разговаря с децата за темата и начинът й на отразяване във фотографиите им. Много качествени снимки- сподели фотографът - но малко природа има на тях. Излизайте повече навън от града – там има какво да снимате. Там е истинската природа.  Очакванията са му били за повече планини, гори и реки.

 Направи впечатление, че децата категорично предпочитат да запечатват на фотография  чистата природа. В направление „Мръсна природа“ имаше три пъти по- малко работи, но там имаше и много добри композиции и идейни снимки.

Журито, чиито членове тази година бяха Петя Найденова и Ана Сиракова, присъди първа награда за чиста природа на екипа Йорданка Дичева и Николина Колева. На тяхната снимка е запечатала пейзаж с поляна, гора и в далечината планина – почти всичко, което е очаквал председателят. Триото Димитър Боюклиев, Виолета Точкова и Кристина Христозова заеха второ място –тяхна е и една от най- впечатляващите снимки – на щъркел, който строи гнездото си, използвайки и намерените найлонови торбички. Христина Славова остана на трето място със снимка, в която природата беше“оставила на заден план“ полуразрушени постройки.

В направление „Мръсна природа“ бяха отразени най-вече купчини отпадъци, изхвърлени на нерегламентирани места, но се вижда как природата все пак ги побеждава и ги превзема. На първо място беше класирана снимка на Стоян Йорданов, на второ – Зойка Бойчева, а на трето- Таня Грозева.

Поощрителни награди получиха  Пламена Запрянова, Николай Методиев, Росица Асенова и Даниела Ивнова.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини