3 °C

Г. Първанов: Програмата на БСП е силна, работеща програма, която може да изведе България от кризата

Аз съм тук като застъпник на политика, на идеи и на  хората, които могат да проведат тази политика, това каза Георги Първанов пред жителите на Първомай.

Президентът на България в  годините от 2001 до 2011 бе посрещнат от кмета на Първомай Ангел Папазов, зам. кмета Николай Митков, който е и председател на общинския съвет на БСП  и от Председателят на ОблС на БСП Пловдив Георги Гергов.

ГЕРБ се провалиха в своето управление. И го казвам като сравнение на политики и резултати. Те се оправдават ежедневно с предишното правителство. В годините и  аз съм бил критичен към правителството на Тройната коалиция,  но ако се направи сравнение, то плюсовете са за управлението през 2005-2009 година, категоричен бе Първанов.

Само кадърните, способните, отговорните хора могат да ни извадят от кризата, никакви обещания,  никакви чудеса. И затова аз защитавам нашата програма. Това е качествена, силна, работеща програма, в нея няма изхвърляния, няма крайности. И давам веднага пример ангажиментите ни  за майчинството – в нашата програма има заложени работещи решения. За пенсиите  - връщаме се към швейцарското правило. Зная,  че това не е много, но е в пъти  повече от това което ГЕРБ реализира и сега предлага на българските граждани.

В нашата програма се ангажираме за 250 000 нови работни места. ГЕРБ мълчат по този въпрос, оправдавайки се с това, че  не държавата не отваря нови работни места, прави го бизнеса, но държавата е тази, която трябва да създаде условия за това, каза президента.

Когато ние, БСП поемем ангажимент в икономическата сфера нашите експерти започват да смятат ползите и приходите за държавата. Давам ви пример с АЕЦ Белене, та там освен новите работни места в самата централа,  по строежа, по изграждането на инфраструктурата щяха да се отворят още работни места, в съпътстващи производства. И това можеше да е локомотивът, който да изтегли българската икономика.

Вие хората трябва да дадете отговора за това каква да е  ролята на държавата.  Държава, която да помага на хората. Днес се говори  за отговорно правителство, и аз питам, имаше ли по-отговорно към хората правителство от това на тройната коалиция? Говори се много за програмно правителство, че кое е това правителство, което,  като изключим това на ГЕРБ е работило без програма, попита Първанов.  Искаме експертно правителство. БСП има експертите, Пламен Орешарски е безспрорен авторитет, каза още Георги Първанов. Важно е  ние да излезем и да кажем – искаме защото можем да управляваме по-добре. Не обещаваме чудеса, но не се крием. Нашата амбиция е да имаме осезателна разлика пред ГЕРБ, защото това означава доверие, доверие за политика, която ще възроди икономиката на страната и затова се надявам  хората да гласуват активно. В тази листа за народни представители за Пловдив област аза познавам голяма част от тях и мога да гарантирам, че това са  доказани личности,  хора с професионални качества и можете да вярвате, че няма да ви подведат, каза м заключение президентът Първанов.

 Пресцентър ОблС на БСП-  Пловдив

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини