17 °C

Г. Първанов: Програмата на БСП е силна, работеща програма, която може да изведе България от кризата

Аз съм тук като застъпник на политика, на идеи и на  хората, които могат да проведат тази политика, това каза Георги Първанов пред жителите на Първомай.

Президентът на България в  годините от 2001 до 2011 бе посрещнат от кмета на Първомай Ангел Папазов, зам. кмета Николай Митков, който е и председател на общинския съвет на БСП  и от Председателят на ОблС на БСП Пловдив Георги Гергов.

ГЕРБ се провалиха в своето управление. И го казвам като сравнение на политики и резултати. Те се оправдават ежедневно с предишното правителство. В годините и  аз съм бил критичен към правителството на Тройната коалиция,  но ако се направи сравнение, то плюсовете са за управлението през 2005-2009 година, категоричен бе Първанов.

Само кадърните, способните, отговорните хора могат да ни извадят от кризата, никакви обещания,  никакви чудеса. И затова аз защитавам нашата програма. Това е качествена, силна, работеща програма, в нея няма изхвърляния, няма крайности. И давам веднага пример ангажиментите ни  за майчинството – в нашата програма има заложени работещи решения. За пенсиите  - връщаме се към швейцарското правило. Зная,  че това не е много, но е в пъти  повече от това което ГЕРБ реализира и сега предлага на българските граждани.

В нашата програма се ангажираме за 250 000 нови работни места. ГЕРБ мълчат по този въпрос, оправдавайки се с това, че  не държавата не отваря нови работни места, прави го бизнеса, но държавата е тази, която трябва да създаде условия за това, каза президента.

Когато ние, БСП поемем ангажимент в икономическата сфера нашите експерти започват да смятат ползите и приходите за държавата. Давам ви пример с АЕЦ Белене, та там освен новите работни места в самата централа,  по строежа, по изграждането на инфраструктурата щяха да се отворят още работни места, в съпътстващи производства. И това можеше да е локомотивът, който да изтегли българската икономика.

Вие хората трябва да дадете отговора за това каква да е  ролята на държавата.  Държава, която да помага на хората. Днес се говори  за отговорно правителство, и аз питам, имаше ли по-отговорно към хората правителство от това на тройната коалиция? Говори се много за програмно правителство, че кое е това правителство, което,  като изключим това на ГЕРБ е работило без програма, попита Първанов.  Искаме експертно правителство. БСП има експертите, Пламен Орешарски е безспрорен авторитет, каза още Георги Първанов. Важно е  ние да излезем и да кажем – искаме защото можем да управляваме по-добре. Не обещаваме чудеса, но не се крием. Нашата амбиция е да имаме осезателна разлика пред ГЕРБ, защото това означава доверие, доверие за политика, която ще възроди икономиката на страната и затова се надявам  хората да гласуват активно. В тази листа за народни представители за Пловдив област аза познавам голяма част от тях и мога да гарантирам, че това са  доказани личности,  хора с професионални качества и можете да вярвате, че няма да ви подведат, каза м заключение президентът Първанов.

 Пресцентър ОблС на БСП-  Пловдив

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини