14 °C

Г. Първанов: Програмата на БСП е силна, работеща програма, която може да изведе България от кризата

Аз съм тук като застъпник на политика, на идеи и на  хората, които могат да проведат тази политика, това каза Георги Първанов пред жителите на Първомай.

Президентът на България в  годините от 2001 до 2011 бе посрещнат от кмета на Първомай Ангел Папазов, зам. кмета Николай Митков, който е и председател на общинския съвет на БСП  и от Председателят на ОблС на БСП Пловдив Георги Гергов.

ГЕРБ се провалиха в своето управление. И го казвам като сравнение на политики и резултати. Те се оправдават ежедневно с предишното правителство. В годините и  аз съм бил критичен към правителството на Тройната коалиция,  но ако се направи сравнение, то плюсовете са за управлението през 2005-2009 година, категоричен бе Първанов.

Само кадърните, способните, отговорните хора могат да ни извадят от кризата, никакви обещания,  никакви чудеса. И затова аз защитавам нашата програма. Това е качествена, силна, работеща програма, в нея няма изхвърляния, няма крайности. И давам веднага пример ангажиментите ни  за майчинството – в нашата програма има заложени работещи решения. За пенсиите  - връщаме се към швейцарското правило. Зная,  че това не е много, но е в пъти  повече от това което ГЕРБ реализира и сега предлага на българските граждани.

В нашата програма се ангажираме за 250 000 нови работни места. ГЕРБ мълчат по този въпрос, оправдавайки се с това, че  не държавата не отваря нови работни места, прави го бизнеса, но държавата е тази, която трябва да създаде условия за това, каза президента.

Когато ние, БСП поемем ангажимент в икономическата сфера нашите експерти започват да смятат ползите и приходите за държавата. Давам ви пример с АЕЦ Белене, та там освен новите работни места в самата централа,  по строежа, по изграждането на инфраструктурата щяха да се отворят още работни места, в съпътстващи производства. И това можеше да е локомотивът, който да изтегли българската икономика.

Вие хората трябва да дадете отговора за това каква да е  ролята на държавата.  Държава, която да помага на хората. Днес се говори  за отговорно правителство, и аз питам, имаше ли по-отговорно към хората правителство от това на тройната коалиция? Говори се много за програмно правителство, че кое е това правителство, което,  като изключим това на ГЕРБ е работило без програма, попита Първанов.  Искаме експертно правителство. БСП има експертите, Пламен Орешарски е безспрорен авторитет, каза още Георги Първанов. Важно е  ние да излезем и да кажем – искаме защото можем да управляваме по-добре. Не обещаваме чудеса, но не се крием. Нашата амбиция е да имаме осезателна разлика пред ГЕРБ, защото това означава доверие, доверие за политика, която ще възроди икономиката на страната и затова се надявам  хората да гласуват активно. В тази листа за народни представители за Пловдив област аза познавам голяма част от тях и мога да гарантирам, че това са  доказани личности,  хора с професионални качества и можете да вярвате, че няма да ви подведат, каза м заключение президентът Първанов.

 Пресцентър ОблС на БСП-  Пловдив

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини