Г. Първанов: Програмата на БСП е силна, работеща програма, която може да изведе България от кризата

Аз съм тук като застъпник на политика, на идеи и на  хората, които могат да проведат тази политика, това каза Георги Първанов пред жителите на Първомай.

Президентът на България в  годините от 2001 до 2011 бе посрещнат от кмета на Първомай Ангел Папазов, зам. кмета Николай Митков, който е и председател на общинския съвет на БСП  и от Председателят на ОблС на БСП Пловдив Георги Гергов.

ГЕРБ се провалиха в своето управление. И го казвам като сравнение на политики и резултати. Те се оправдават ежедневно с предишното правителство. В годините и  аз съм бил критичен към правителството на Тройната коалиция,  но ако се направи сравнение, то плюсовете са за управлението през 2005-2009 година, категоричен бе Първанов.

Само кадърните, способните, отговорните хора могат да ни извадят от кризата, никакви обещания,  никакви чудеса. И затова аз защитавам нашата програма. Това е качествена, силна, работеща програма, в нея няма изхвърляния, няма крайности. И давам веднага пример ангажиментите ни  за майчинството – в нашата програма има заложени работещи решения. За пенсиите  - връщаме се към швейцарското правило. Зная,  че това не е много, но е в пъти  повече от това което ГЕРБ реализира и сега предлага на българските граждани.

В нашата програма се ангажираме за 250 000 нови работни места. ГЕРБ мълчат по този въпрос, оправдавайки се с това, че  не държавата не отваря нови работни места, прави го бизнеса, но държавата е тази, която трябва да създаде условия за това, каза президента.

Когато ние, БСП поемем ангажимент в икономическата сфера нашите експерти започват да смятат ползите и приходите за държавата. Давам ви пример с АЕЦ Белене, та там освен новите работни места в самата централа,  по строежа, по изграждането на инфраструктурата щяха да се отворят още работни места, в съпътстващи производства. И това можеше да е локомотивът, който да изтегли българската икономика.

Вие хората трябва да дадете отговора за това каква да е  ролята на държавата.  Държава, която да помага на хората. Днес се говори  за отговорно правителство, и аз питам, имаше ли по-отговорно към хората правителство от това на тройната коалиция? Говори се много за програмно правителство, че кое е това правителство, което,  като изключим това на ГЕРБ е работило без програма, попита Първанов.  Искаме експертно правителство. БСП има експертите, Пламен Орешарски е безспрорен авторитет, каза още Георги Първанов. Важно е  ние да излезем и да кажем – искаме защото можем да управляваме по-добре. Не обещаваме чудеса, но не се крием. Нашата амбиция е да имаме осезателна разлика пред ГЕРБ, защото това означава доверие, доверие за политика, която ще възроди икономиката на страната и затова се надявам  хората да гласуват активно. В тази листа за народни представители за Пловдив област аза познавам голяма част от тях и мога да гарантирам, че това са  доказани личности,  хора с професионални качества и можете да вярвате, че няма да ви подведат, каза м заключение президентът Първанов.

 Пресцентър ОблС на БСП-  Пловдив

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини