Дебърските деца пяха и рецитираха пред Президента Първанов

За шеста поредна година под патронажа на д-р Мария Павлова децата на Дебър показват чрез песни и стихотворения „Кой е по-по-най-… на Великден в Дебър”. Тази година гост на детското шоу беше Президентът Георги Първанов. В прочувствено и чисто човешко обръщение той разказа за заниманията с внука си Георги Първанов-младши и предложи догодина в шоуто да се учреди награда „Георги Първанов” за изпълнение на патриотично стихотворение. Многобройната публика прие предложението с ръкопляскания. А организаторите от НЧ „Пробуда – кв.Дебър – 1905 г.” бяха зарадвани с обещанието за лично дарение от г-н Първанов за нови книги.

 Журито в състав д-р Мария Павлова, Гергана Колева, Мариана Янчевска и Марина Бояджиева присъди титлата Мис „Кой е по-по-най-…”на Татяна Радева за изпълнението на закачлива народна песен, а Мистър стана Атанас Недев за изпълнение на медицинско стихотворение. И тази година малките дами искаха да станат учителки, лекарки и най-много феи – на огъня, на слънцето, на музиката… Малките господа са бъдещи полицаи, пожарникари и най-вече – Спайдермен.

Като на истински празник за всички участници имаше награди и почерпка. За празничното настроение допринесоха клоунът Барокококо ( Петя Павлова) и спомоществователите Николай Митков, председател на ОбС на БСП, който осигури играчките за участниците; фирма „Искра”ООД; д-р Мария Павлова, Пенка Недева, Гергана Колева от фирма „Офисите” и Таня Михова от фирма „Вита”.Голяма част от тях ще подпомогнат и издаването на детска книжка със стихотворения и картинки за оцветяване „Намерете цветовете” на Нели Атанасова.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини