Клубът по приложно колоездене е поканен на демонстрация в Пловдив

Клубът по приложно колоездене към ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ – гр.Първомай е поканен  от организаторите на спортния празник на Община Пловдив в рамките на балканското първенство по културизъм, за да направят демонстрация на майсторско управление на велосипед на 27.04.2013 г.(събота) от 11 часа в Панаирни палати. Момчетата и момичетата ще се представят с тима във възрастовата група 12-15 години, начело с лидера им Христо Кирев – състезател от националния отбор на България. Само преди десетина дни велосипедистите от клуба получиха сертификати от Фондация „Земята – източник на доходи“ и Клуба по приложно колоездене за майсторско управление на велосипеда и Безопасност на движението.

Подготвен от треньора си Минко Павлов и помощника му – Ваня Павлова, същият отбор ще стартира на 17 и18 май в Етрополе в шампионата НДПК”Младежта за безопасност на движението”.

За пръв път на състезание от национален мащаб се явиха и малките колоездачи на клуба. Тринадесет отбора от 6 града на България, между които и двата първомайски,  взеха участие в I кръг на XXXI Републиканско първенство по приложно колоездене организирано по правилата на ФИА и АИТ. Те стартираха на 19 и 20.04.2013 г. в спортната зала на Минно-геоложкия университет в гр. София, подкрепени от треньорите си и директора на училището Елена Добрева. Финансирането на отборите е по  Проект BG051PO001-4.2.05”Да направим училището привлекателно за младите хора” съфинансиран от ЕСФ по ОП”Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г. Тази година беше заложено на млади и перспективни състезатели, които участват в надпреварата, за да трупат знания и опит, а в следващите години да търсят възможности за окичване с купи и медали. На фона на прогнозираните очаквания шестото и седмо място в отборното класиране в кръга са предпоставка за осъществяване на предвидените цели.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини