Златаровци бият на бадминтон, класират се за зоните

Стефан Терзиев, Илиян Йорданов, Атанас Тодоров, Манол Атанасов и резервата Атанас Алексиев

Два отбора на СОУ „Проф.д-р Асен Затаров“ се класираха за зоналния кръг на Ученическите игри 2012/13 година. Момчетата 5-7 клас и 8-10 клас станаха първи на Областното първенство. По- малките Илиян Йорданов, Манол Атанасов, Атанас Тодоров и Стефан Терзиев спечелиха срещу отборите на  ОУ“Димитър Талев“ – Пловдив, и училищата в Брезово и Клисура. Истинска битка се завърза с представителите на Брезово, от която победители излязоха нашите момчета.

Срещу отбора на ОМГ „Акад. Кирил Попов“ излязоха Христо Василев, Георги Степанов, Георги Къров и Станимир Ангелов. Макар и само срещу един отбор, златаровци  трябваше да впрегнат всички сили, за да спечелят срещите си и да се класират за следващия етап. 

Срещу всички противници се играха по 3 двубоя сингъл и два по двойки. Зоналното първенство ще се проведе през месец април в Пазарджик.

Бадминтонистите на СОУ“Проф.д-р Асен Златаров“ са членове на два клуба, сформирани по програма „УСПЕХ“ – „Да успяваме заедно с бадминтон“ и „Бадминтон- да стигна върха“. В тях участват ученици с различна степен на подготовка. Някои участват за пръв път, а напредналите представят училището си в Ученическите игри.  Техен ръководител е преподавателката по физическо възпитание и спорт Златка Генова. През месец май клубовете ще организират своя представителна изява, на която се надяват да се похвалят с още много успехи.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини