Лекоатлетите ни започнаха годината с две първи места

С две първи места се завърнаха първомайските лекоатлети от първия за годината крос от веригата „Аквафреш“, посветен на националния ни празник.

В своята възрастова група победител стана Николай Радев. При малко по- големите Димитър Царев е четвърти, а братчето му Живко е втори при най- малките. 29 деца от детските градини пробягаха 50м, но сантиметри разделиха нашия представител от златния медал. Момчета тренират под ръководството на инж. Митко Митев, който стана първи в групата на ветераните над 60 години. Ентусиастът – ветеран се оплака, че му е трудно с финансите. Не може да се оправи с регистрацията на клуба, необходима му е помощ, а тя също струва пари. За последното пътуване е помогнал Петър Павлов – Растера, за това състезателите са махнали от гърба си логото на община Първомай и са поставили стикери на спонсора си. Освен тези момчета има още желаещи да тренират лека атлетка, но Митев е в невъзможност да ги води по състезания сам.

Още двама ветерани се окичиха с медали. При мъжете до 50 години Румен Зидаров грабна среброто, а Петър Петров от Градина се нареди до него на трето място на стълбичката.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини