Петър Мутафчиев: Управляващите от ГЕРБ проявяват политическо лицемерие

Това което правят управляващите от ГЕРБ не е в дневния ред на обществото - заяви на пресконференция народният представител Петър Мутафчиев.

          Според него БСП е  предложила няколко неща, които това правителство и този парламент, в последните дни на съществуването си е трябвало да свършат. Преди всичко това са били  проблеми, поставени от протестиращите.  Било е предложено въвеждането на лимити евтин ток, дневна и нощна тарифа.  Но  управляваният от ГЕРБ парламент е проявил  политическо лицемерие и е гласувал „против“ правото болшинството от гражданите да изразят мнението си. Окончателното спиране на проекта за развитие на ядрената енергетика също е демонстрация на незачитане на мнението на гражданите според депутата.

          Този  парламент сега се занимава с двойното данъчно облагане с Швейцария, че кой човек, който не може да си плати сметките се интересува от данъчното облагане с Швейцария, попита риторично Мутафчиев.

          Той се съгласи, че може и да има нещо вярно в това, че недоволството на протестиращите е насочено към всички партии,управлявали до сега, но е категоричен, че тези протести са заради некадърното управление на ГЕРБ- поради липса на ясна политика, и то политика на доходите. Мутафчиев препоръча да си припомним  какви доходи ни обещаха преди четири години управляващите. ГЕРБ допуснаха срив на политиката по доходите, което доведе до намаляване на потреблението и от тук до съсипване на малкия и среден бизнес – зяви той и добави:          Протестите са резултат от управлението на ГЕРБ в последните четири години. Оставката на премиера Борисов показва, че и той е осъзнал провала на правителството си. Борисов е наясно, че само с рязане на лентички на обекти, започнати от предишното правителство няма как да извади хората от положението, до което ги докара с липсата на ясна политика за управлението на България.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини