Самодейците получиха най- нов модел фотоапарат

Голям, скъп и необходим подарък направи Красимира Александрова на читалището в Първомай. Тя е член на Управителния му съвет и успя да изненада и председателя и всички присъстващи на купона за 1 март. С чисто нов, последен модел „Никон“ самодейците вече ще отразяват изявите си. Изборът на госпожата не е случаен. На отчетно-изборното събрание преди няколко месеца тя разбрала, че материалите за презентации се правят с най- обикновен, любителски апарат тип „сапунерка“ и още тогава взела решение – това да бъде изненадата за 1 март – Деня на самодееца. Какъв да бъде моделът, с какви екстри и параметри, тя се консултирала с професионален фотограф. Подаръкът, освен че беше впечатляващ, беше красиво аранжиран в цветовете на руския състав и "болярските" костюми на певческия фолклорен ансамбъл – златисто и зелено.

Честта да разучи това „чудо“ и да го ползва първи се падна на Николай Николов, любител фотограф от детските години. Ники се радваше на новата техника, държеше я внимателно като малко дете и направи куп папарашки снимки от събирането на самодейците. Светлината и движението на обектите вече бяха без значение – апаратът улавяше и запечатваше всеки миг.  За съжаление, снимката от момента на връчването на подаръка е правена с най-обикновен телефонен апарат.

Читалищните колективи отбелязаха Деня на самодееца за 39 път. Купонът беше изпълнен с  много настроение, песни и танци. Самодейците получиха и поздравителен адрес от общинския съвет на БСП.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини