Първомай отбелязва 5 години членство на България в ЕС

С  изложба, детски спектакъл и концерт в Първомай ще бъде отбелязана петгодишнина от влизането на България в Европейския съюз.  Областна администрация-Пловдив съвместно с Община Първомай и ОНЧ” Св. Св. Кирил и Методий – 1894г.” са  организатори на седмицата „Европа – България”  от 01 – 07 декември 2012 г.

Първото събитие в програмата е насрочено за утре. От 16,30 ч. в фоайето на втория етаж на читалището ще се открие изложба на децата от Детска приложна студия с ръководител Зорка Каразапрянова под мотото „Европа – България”.

Мажоретен и танцов състав при СОУ „ Проф. д- р Асен Златаров” , вокалната група на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и децата от Центъра за сценични изкуства са обединили усилията си в спектакъла „Герои от европейската приказна съкровищница”  и ви очакват на 5 декември от 17 часа в пленарна зала в ОбА.

На 7 декември от 18 ч. в Ритуалната зала на читалището с концерт – лектория „Майстори и шедьоври на европейската музикална култура” ще бъде закрита седмицата „Европа – България”. Любителите на класическа музика ще могат да се насладят на популярни мелодии в изпълнение на трио „AD LIBITUM”

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини