106 лв от младо вино събраха в Драгойново

По идея на Тоска Желева в село Драгойново проведе Празник на младото вино.Напук на всички скептични прогнози, на него се събраха и млади и стари, които изпълниха залата. Акцент в мероприятието беше конкурсът за най-добро домашно вино. Оказа се,че желаещи да покажат способности има и дегустационната комисия трябваше да избира измежду 15 вина в категории - розе,бяло и червено вино. Най- активен участник,с вина в трите категории беше Иван Степанов, получил приз за най-добро бяло вино. Майстор на червеното - се оказа Делян Хаджолов, а на розето –Стефан Гечев.

Дейно участие в Празника на младото вино взеха и членовете на Ловно-рибарската дружинка Драгойново- едни от най-активните участници в мероприятията на кметството.

Предварително кандидатите бяха помолени за конкурса да предоставят по две бутилки от домашно приготвените напитки. Едната да се дегустира от комисия,а другата да се разиграе на търг.След обявяване на резултатите от конкурса,се проведе  и наддаването.Водещите Тоска Желева и Стефан Гечев разиграха и сред много смях и емоции бяха продадени 8 бутилки за 106.10лв.Предложението събраните средства средствата да бъдат изразходвани за бъдещи мероприятия, се посрещна с одобрение от аудиторията.А за да няма спекулации от разни недоброжелатели, на всеки от участниците в търга бе връчен договор,протокол и свидетелство за дарение, подписани и подпечатани от кметския наместник и от дарителя.Договорите вече са вписани в новосъздадения регистър за дарения към кметството.В тях изрично е упоменато и за какво точно трябва да послужат даренията.

Теодора Желева 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Др
    драгойновец
    0 0
    14:29, 25 май 2015
    Тоска го замества.Тя е помощник кмет.
Последни новини