Агродоминатор е с тригодишен договор за почистване на пътищата

За пръв път има тригодишен договор за поддържане на уличната и общинската пътна мрежа между общината и фирма „Агродоминатор“ –стана ясно от информацията за подготовката на общината за работа при есенно зимни условия на заместник-кмета Юлиян Димитров. Два комплекта документи са били закупени за проведения конкурс, но само фирмата на Стоян Бойлов се е явила на него. Според зам.кмета тригодишният договор дава сигурност и дружеството може да си позволи закупуване на подходяща техника.

Подготовката на общината включва както ремонт на общинска и улична пътна мрежа, така и координация между различните служби ведомства, организации и община. Създаден е щаб, оглавяван от кмета на общината Ангел Папазов и включващ шефовете на полиция, пожарна, ВиК,болницата,автобусни превоз и някои от специалистите в ОбА.

Предварителните мероприятия включват разделянето на общинската пътна мрежа на 4 маршрута, а града на 4 района, за да могат да бъдат разпределяни отговорностите и да се следи работата когато се налага бърза реакция. Средствата от републиканския бюджет  са 65725лв, които при обилни снеговалежи се оказват недостатъчни, за това от тазгодишния общинския бюджет са предвидени още 15000лв, а за периода след  1 януари ще бъдат предвидени още от новия бюджет. Почистването на уличната мрежа в селата се възлага на местните кметове. За местата за обществено ползване ще се грижат назначените по програми за временна заетост служители.

Селските кметове се задължават да информират за обстановката и да следят и за почистването на речните корита, опесъчаването на автобусните спирки, да водят регистър на лицата, нуждаещи се от помощ и други дейности, предвидени в кризисен план при бедствия.

Снегопочистването на 108 км четвъртокласната пътна мрежа е отговорност на фирма Агродоминатор. Задължението й е да поддържа в готовност техниката за почистване, да има на склад минималните количества сол и пясък. Поддържането на 48,5км улици в Първомай е отговорност на същата фирма.

Задължение на всички собствениците на имоти е да почистват прилежащите им тротоарни площи от лед и сняг.

Контролът е възложен на звеното „Контрол по спазване на общинските наредби“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини