Отбелязаха 25 години дейност на певческите дружества в Дебър и Деня на Християнското семейство

За десета поредна година Денят на християнското семейство беше  отбелязан в дебърското читалище „Пробуда“ под патронажа на съпругата на кмета д-р Мария Павлова. Между гостите на събитието бяха и жените от чирпанския Дамски клуб „Явор“.

С хляб и мед бяха посрещани всички празнуващи.Честването на християнския празник съвпадна и с 25-годишнината на двете певчески групи към читалището. Марина Бояджиева разказа тяхната история,събрана във фотоси и презентация от Нели Томаатансова. Двете групи излязоха и се надпяваха, за да покажат с какво са заслужили многото награди от различни фестивали и конкурси. А накрая обединени от своя ръководител Ангел Ангелов  пяха  заедно за радост на цялата публика Между многото жени и трима младежи от 20 до 80 години извиха глас. В китка родопски песни, талант показа и Янка Петрова.

Театърът на поколенията към читалището представи сценката „Любовта е вечна. Пътуване през времето“. Главната роля за пръв път се изпълняваше от седмокласничката  Анислава Христева. На финала ръченица заиграха артисти и публика.

Всеки от присъстващите получи диплянка с материали за Деня на християнското семейство – история на празника, рецепти за трапезата, мисли за родовата памет, десетте божи заповеди и други.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини