Твърда игра и 7 гола в приятелската среща между гимназиите

С 5:2 ПГСС „Васил Левски“ победи  връстниците си от СОУ“Проф. д-р Асен Златаров“ в среща по футбол. Стана традиция през есента и пролетта гимназистите сами да си спретват междуучилищен двубой. И този път младежите сами се организираха, но срещата си имаше съдия – Желязко Мирчев и медицинско лице- Ели Винева. Въпреки, че според реферът двубоят е бил мъжки, с остри влизания, лекарската намеса беше наложителна само в два случая. През първото полувреме - когато Атанас Петров при сблъсък във въздуха се оказа с кървящ нос и през второто, когато пострада единия вратар.

Съвсем по приятелски срещата започна навреме, но с непълен състав на отбора на професионалната гимназия. Закъснението на противника  даде предимство на момчетата от СОУ и те поведоха в резултата. Още през първото полувреме, обаче, противниците им обърнаха резултата до 2:1.  В началото на втората част все пак се стигна до 2:2. Минути по късно ПГСС отново излязоха напред. При третия им гол се контузи Алеко - вратарят на златаровци . В техния състав нямаше резервен, не беше заменен и силите на златаровци им стигнаха само да се защитават. В останалите тридесетина минути получиха още две попадения.

 Футболистите от СОУ бяха водени от ученикът от 12 клас Христо Кръстев. Той енергично им даваше наставления от тъч линията, но не разполагаше с много резерви и извърши само една смяна. Неговите футболисти се успокояваха  с факта, че идва сериозна смяна в поколенията и много  скоро ще прекратят поредицата от загуби в междуучилищните двубои.

За победителите голове отбелязаха Мартин Христозов, Добрин Славчев, Тенчо Тенчев с  2 попадения и Димитър Сребрев. Младежите от ПГСС бяха наставлявани от учителя по физическо възпитание Атанас Статев.

ЗА СОУ  отбелязаха Райко Райков и Кристиян Бонев.

Теодора Кирякова

Треньорите
Публиката

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини