17 °C

Твърда игра и 7 гола в приятелската среща между гимназиите

С 5:2 ПГСС „Васил Левски“ победи  връстниците си от СОУ“Проф. д-р Асен Златаров“ в среща по футбол. Стана традиция през есента и пролетта гимназистите сами да си спретват междуучилищен двубой. И този път младежите сами се организираха, но срещата си имаше съдия – Желязко Мирчев и медицинско лице- Ели Винева. Въпреки, че според реферът двубоят е бил мъжки, с остри влизания, лекарската намеса беше наложителна само в два случая. През първото полувреме - когато Атанас Петров при сблъсък във въздуха се оказа с кървящ нос и през второто, когато пострада единия вратар.

Съвсем по приятелски срещата започна навреме, но с непълен състав на отбора на професионалната гимназия. Закъснението на противника  даде предимство на момчетата от СОУ и те поведоха в резултата. Още през първото полувреме, обаче, противниците им обърнаха резултата до 2:1.  В началото на втората част все пак се стигна до 2:2. Минути по късно ПГСС отново излязоха напред. При третия им гол се контузи Алеко - вратарят на златаровци . В техния състав нямаше резервен, не беше заменен и силите на златаровци им стигнаха само да се защитават. В останалите тридесетина минути получиха още две попадения.

 Футболистите от СОУ бяха водени от ученикът от 12 клас Христо Кръстев. Той енергично им даваше наставления от тъч линията, но не разполагаше с много резерви и извърши само една смяна. Неговите футболисти се успокояваха  с факта, че идва сериозна смяна в поколенията и много  скоро ще прекратят поредицата от загуби в междуучилищните двубои.

За победителите голове отбелязаха Мартин Христозов, Добрин Славчев, Тенчо Тенчев с  2 попадения и Димитър Сребрев. Младежите от ПГСС бяха наставлявани от учителя по физическо възпитание Атанас Статев.

ЗА СОУ  отбелязаха Райко Райков и Кристиян Бонев.

Теодора Кирякова

Треньорите
Публиката

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини